София. Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни

...
София. Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни
Коментари Харесай

Зам.-министър Николай Нанков: Обхватът и тарифите на тол системата ще станат ясни в началото на есента

София. Обхватът и цените на тол системата ще станат ясни при започване на есента. Това сподели на брифинг заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Нанков уточни, че на 5 юли в 10.00 ч. в Министерство на регионалното развитие ще се организира първото съвещание на Националния съвет по въвеждане и експлоатиране на тол системата. Той посочи, че на 3 юли ще има и среща с транспортния отрасъл във връзка с тарифирането на тол системата. „ Темата с тарифирането и обсега на пътищата не е сложена през днешния ден. Преди два месеца имахме среща с транспортния отрасъл, на които се показаха цените, направени от Световната банка. В тези два месеца не сме спирали работата по повод актуализиране на данните, с цел да може да намерим нужния баланс и компромис и с сътрудниците от транспортния отрасъл. Балансът ще бъде открит “, съобщи той. По думите му във връзка с тарифирането всичко се случва в период. „ Във връзка с всичко това ще има смяна в Закона за пътищата “, изясни зам.-министърът. Той заяви, че крайният вид на обсега и цените ще стане явен към месец-два след 16 август – т.е. при започване на есента.
Нанков уточни, че в началото обсегът на тол системата ще бъде сведен, като ще е не повече от 6 хиляди км., които обгръщат главно автомагистрали и отчасти пътища от първи и втори клас.
От своя страна, шефът на Националното тол ръководство проф. Олег Асенов уточни, че на 16 август ще има действителна подготвеност за пускане на системата.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР