София няма кмет, а изпълнителен директор, чиято работа е да

...
София няма кмет, а изпълнителен директор, чиято работа е да
Коментари Харесай

Мая Манолова: София няма кмет, а изпълнителен директор

" София няма кмет, а изпълнителен шеф, чиято работа е да извършва решенията на стабилен другарски кръг. Столицата е моделът за властта в страната ", съобщи пред Инициативния комитет Мая Манолова при издигането й за претендент за кмет на столицата. " Няма по какъв начин да се откажа от борбата с проведената лакомия и няма да се откажа да не отстъпвам правата на хората. Смятам да разрушим стената на властта, тухла по тухла. И ще стартираме оттова, откъдето стартира всичко - от столицата ", акцентира Манолова.

" От повече от година идеите ми като омбудсман буксуват. Институцията е осъдена поради високото доверие на жителите и поради зависимостите на властта от стопански и финансови ползи ", изясни Манолова. По думите й в София ГЕРБ са открили модел, съгласно който ръководещите услужливо пазят всеки различен интерес, само че не и този на жителите. " София е мръсна, непочистена, презастроена и диша доста мъчно. София е ограбвана, несигурна и обгърната от пипалата на корупцията. В София единствено акулите се усещат в свои води, по тази причина виждаме и техните перки по центъра на града ни. Основната виновност за това носи ГЕРБ, която ръководи в схеми столицата към този момент 14 години ", безапелационна е Манолова. Тя си показва София зелена, само че освен в пиар акции, а като град-градина, каквато е била замислена преди един век. " Столицата би трябвало де е с незастроени и ремонтирани междублокови пространства, с детски и спортни площадки. С елементарен достъп до Витоша и със непокътнати зелени клинове от планината, които да обезпечават въздух за града ни ", изреди Манолова. Тя ще се бори против ограбването на столичани от монополиста " Топлофикация " и против събирането на обществените отговорности от общината през частни правосъдни реализатори.

Манолова е безапелационна, че не разчита на партийни централи и организации, а на гласуването по съвест на всеки един гласоподавател и посочи, че ще е равноотдалечена от партийните централи.

В Инициативния комитет са включени 65 индивида. Негов ръководител е Никола Вапцаров, един от участниците в митингите против презастрояването в кв. " Лозенец ". Сред членовете на комитета са юрист Десислава Филипова, занимавала се с каузи на жители против банки, здравната сестра Мая Илиева, Павел Миланов от сдружението на етажната благосъстоятелност, юрист Златина Хаджипанайотова, която се пребори за пенсии за децата сираци, музикантите Криско, Анелия, Кристина Димитрова, Мариана Попова, Вера Иванова от " Системата ни убива " и други.

По-рано Народното събрание освободи Манолова от поста на омбудсман. До провеждането на нов избор длъжността ще се извършва от заместникът й Дияна Ковачева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР