София. Ние трябва да сме изключително решителни и да подкрепим

...
София. Ние трябва да сме изключително решителни и да подкрепим
Коментари Харесай

Бойко Борисов, ГЕРБ: Една от тактиките на Русия е да вбива клинове

София. „ Ние би трябвало да сме извънредно решителни и да подкрепим всяко решение, което поддържа нашите отбранителни качества, което не значи да изпращаш войски. Съгласно проектите на НАТО би трябвало да осъществим нашите договорености и да не дадем късмет България да се третира като страна, която се колебае. Трябва да бъдем оптимално решителни. И тук не става въпрос за връзките ни с Русия “. Това съобщи на брифинг в централата на ГЕРБ водачът на партията Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Агенция “Фокус ” . Той добави, че външният министър не е показал дейна дипломатическа активност. Борисов уточни, че страната ни е измежду най-застрашените при положение, че се стигне до наказания против Русия.

“Дни наред очаквам външният ни министър, още не знам какво прави, не знам по какъв начин се споделя, да има дейна активност, а тя даже не отива на препоръки, а праща заместител. България ще е застрашена при възможен спор. Ние сме с най-развит туризъм на Черно море, Европейска комисия осведомена ли е какво ще загубим и има ли обезщетителни механизми “, сподели още Борисов и добави, че една от тактиките на Русия е да вбива клинове. " Ако държавното управление изиска на територията на България да дойдат натовски бойци, самолети, кораби, по проекта на НАТО, ние ще ги подкрепим. Само мощната защита на всички като един ще спрат експанзията ".

Лидерът на ГЕРБ напомни и за тежките договаряния, подкрепени от Европейска комисия и Съединени американски щати, с помощта на които България е останала на директната карта на газ, за което годишно получаваме стотици милиони от директни такси. Бившият министър-председател назова „ национални предатели “ политиците, които тогава лобираха страната ни да остане единствено покупател, само че не и транзитьор на газ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР