София. Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не

...
София. Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, ако не
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС плътно стои зад Делян Пеевски, докато няма факти и доказателства

София. Ние не си изхвърляме и захвърляме приятелите, в случай че не са го заслужили. Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на Движение за права и свободи и като народен представител както всички останали народни представители е взел участие интензивно в политическите планове. Той е наш другар и до момента в който няма обстоятелства, ние ще сме зад него и дружно. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в град Девин пред членове и симпатизанти на партията, като опроверга изказванията за спор сред него и Делян Пеевски. Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи . В Борино и Сърница на идващия ден Карадайъ още веднъж отхвърли митовете за медиен монопол от страна на Пеевски и уточни всички старания на Движение за права и свободи и Делян Пеевски за изсветляване на медийната среда и битка за свободата на словото.

„ Говорят за медиен монопол в България и споделят, че Делян Пеевски е медийният монополист в страната. А тъкмо те държат медийния монопол в България и по тази причина свободата на словото в България е на 111-то място. Г-н Пеевски като си продаде и трите медии, които бяха негови, свободата на словото в нашата страна изпадна на 113-то място. Когато всички тези хора от тази група говореха за медиен монопол и независимост на словото в България, дружно с господин Пеевски внесохме законопроект за гласност на собствеността на медиите и на офшорните компании, които са в медийния пазар. Точно тази проведена група на подмяната скочиха и реваха: " Защо трябвало да има гласност? ". Ето за такава замяна става въпрос. Движение за права и свободи прави политика на база полезности и обстоятелства, а не на правилото „ твърди се “. Няма по какъв начин по този начин да градим политика. Докато няма обстоятелства и доказателства, ние сме зад господин Пеевски и дружно с него ", разясни Карадайъ.

На среща с гласоподаватели във Велинград Карадайъ акцентира, че изказвания, популяризирани от кръга " Капитал " за монопол на медийния пазар, които се приписват на Пеевски, са погрешни. " Именно хората, които приказват такива неща, провеждат събития и награждават публицисти и признават, че заплащат заплатите на най-вече публицисти. И в това време приказват, че господин Пеевски е медийният монополист в България. Как става по този начин, като те имат най-вече медии? “ попита риторично Карадайъ.

„ Г-н Пеевски е бил част от парламентарната група на Движение за права и свободи и като народен представител както всички останали народни представители е взел участие интензивно в политическите планове. Той е наш другар и до момента в който няма обстоятелства, ние ще сме зад него и дружно “, напомни водачът на Движение за права и свободи.

В изявлението си пред младежи в Гоце Делчев Карадайъ изрично съобщи, че Движение за права и свободи стои зад Пеевски.

„ Движение за права и свободи компактно стои зад господин Пеевски, до момента в който няма обстоятелства и доказателства. Това сме го декларирали в декларация, декларирали сме го и на всички наши срещи. Той още веднъж добави, че Пеевски не е бил член на Движение за права и свободи, а е бил от гражданската квота и като подобен е взел участие интензивно в работата на парламентарната група, само че в партията не е заемал постове и позиции, тъй като те се заемат от членовете на партията. „ Ето това са обстоятелствата. “ посочи ръководителят на Движението за права и свободи.

„ Политико-олигархично-медийната група въртят една неистина, която доближава до обществеността и вътре се четат неща като: „ Карадайъ и Пеевски са в нечовечен спор “. Нищо правилно! Виждате ли какви са парадоксите? Тези хора 25 години рисуват облика на Движение за права и свободи. Миналата година тези хора сложиха под риск страната и етническия мир в страната с акцията в Росенец. Проектът беше на тази проведена група в българската политика, а режисьорът беше Бойко Борисов и реализатори бяха Христо Иванов, кмета на Бургас и Васил Божков. От септември месец насам персонално аз, при всяка опция се пробвам да обясня кои са тези, които от 25 години ни рисуват облик. Образ, нарисуван с откровена неистина. В Европа го споделят съвременно – подправени вести. Ние сме в Гоце Делчев и тук при нас не се споделя подправена вест, а се споделя откровена неистина! “
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР