София. Нещата с договора за самолети F-16 не се случиха,

...
София. Нещата с договора за самолети F-16 не се случиха,
Коментари Харесай

Ген. Йохан Петков: Нещата с договора за самолети F-16 не се случиха, както трябва

София. Нещата с контракта за самолети F-16 не се случиха, както би трябвало. Това сподели ген. Йохан Петков по време на пресконфенция в централата на АБВ, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Той разяснява контракта за доставка на самолети F-16.
" Оказа се, че цената, която в началото е подписана, е повишена с още 10 %. Задаваме си въпроса за какво обособени страни, приказваме за Гърция, прави ремонт, а не си модернизира самолетите, които има F-16 до равнище Block - 70, а си ги ремонтира единствено на актуалното равнище ", попита още ген. Йохан Петков.

Той попита за какво Гърция не продължава да обновява парка си с нови F-16 и за какво Република Хърватска организира изследване за самолети " Рефал ".
" Нашата страна е подписала за 8 самолета F-16, които би трябвало да се доставят до 2023 година с алтернатива идващите 8 самолета, с които да се водят договаряния, да бъдат доставени до 6 години след подписването на контракта за втората доставка. Задавам си въпроса, нека да съм неприятен оракул, само че освен това развиване на науката и техниката, един цех и едно индустриално дружество, което ще бъде със затихващи функционалности дали след още толкоз години 6+ ще продължава да съществува ", съобщи още ген. Петков.

Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР