София. Не спираме да търсим начини за намаляване на жертвите

...
София. Не спираме да търсим начини за намаляване на жертвите
Коментари Харесай

Министър Бойко Рашков: Не спираме да търсим начини за намаляване на жертвите от пътнотранспортни инциденти

София. Не стопираме да търсим способи за понижаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Това се споделя в послание на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков във връзка Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи, който се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември според резолюзия на ГООН от 26 октомври 2005 година

" Светът още веднъж ще си напомни за големия брой пътнотранспортни катастрофи, които взимат хиляди човешки животи и оставят в пъти повече потърпевши с трайни увреждания. С разнообразни всемирски и религиозни събития хората ще изразят своята съпричастност към болката от загубата на деца, родители и другари и към страданията на тези, които са лекували или още лекуват контузиите си.
Ние сме част от тази реалност и не стопираме да търсим способи за понижаване на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Последиците от всяко едно тежко пътнотранспортно произшествие не може да са измерими и заменими, когато засягат човешкия живот. В международен мащаб човечеството търпи загуби, които не може да бъдат поправени, само че напъните на фамилиите на потърпевшите при пътните злополуки, държавните и локални органи, гражданските формирования, неправителствените и бизнес организации са непрекъснати и бележат значително развиване в региона на използването на ограничения за ограничение на този тип травматизъм. Поставят се и по-сериозни и амбициозни цели – за понижаване и даже постигане до нула на жертвите от пътни произшествия. Република България интензивно взе участие в интернационалните стратегии и събития и съгласно действителностите се включва със свои оферти, интензивности и реализации, подпомагащи световните такива, отбелязва министър Рашков.

" Обръщам се към Вас с апел да се присъедините към Световния ден и да подкрепите хората, които имат потребност от помощ в резултат на претърпяна контузия от пътнотранспортно произшествие. Нека на 21 ноември отдадем своята респект към жертвите от произшествия и се обединим в напъните си за запазване на човешкия живот. Нека хората, които всекидневно се движат по улиците и по пътищата, да се усещат сигурни и да се връщат в края на деня живи и здрави при фамилиите си. Нека помним, че единствено за една година (2020 г.) по пътищата на страната при 5710 тежки произшествия са починали 463 и са ранени 7121 индивида, а за десетте месеца на тази година при 5046 тежки пътни случая починалите са 418, а ранените – 6347 ", акцентира той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР