София. Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от

...
София. Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от
Коментари Харесай

Мая Манолова: Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на Изправи се! Мутри вън, особено ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС

София. Не е наложително Николай Хаджигенов да е част от парламетнарна група на " Изправи се! Мутри вън ", изключително в случай че счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Това сподели Мая Манолова, съпредседател на " Изправи се! Мутри вън! " по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

Брифингът на Мая Манолова бе по отношение на думите на Николай Хаджигенов, който в ефира на Българска национална телевизия съобщи, че не може без гласовете на Българска социалистическа партия да се направи нищо и че е подготвен да бъде министър, в случай че се наложи да се пожертва.

" Изразеното от господин Хаджигенов мнение тази заран по националната телевизия е негово персонално мнение, което по никакъв метод не ангажира обединението " Изправи се! Мутри вън! ". Нееднократно в предизборната акция сме декларирали ясно, че нито ще даваме поддръжка, нито ще търсим поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи. В диалози и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме. С ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в пазарлъци за държавно управление не влизаме. Г-н Хаджигенов беше съпредставляващ обединението " Изправи се! Мутри вън! дружно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се образува парламентарната ни група, която ще избере свое управление и свои представители, които ще показват мнението на парламентарната група. Всъщност не е наложително господин Хаджигенов да е част от тази парламетнарна група, изключително в случай че счита да става министър с поддръжката на ГЕРБ и на Движение за права и свободи. Нито един от определените депутати, който си разреши да влиза в сделки за министерски кресла, постове и позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. Казали сме ясно, че водим диалози, ще водим диалози с " ИТН " и " Демократична България " за общи дейности след влизането ни в Народното събрание. Казали сме ясно какви ще бъдат първите стъпки на " Изправи се " след влизането ни в Народното събрание ", съобщи още Мая Манолова.

Тя уточни, че в случай че някой е решил да се жертва да е министър, може да го направи в персонално качество. " Няма да позволим никакво леке върху парламентарната група. Казали сме ясно без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е нашата идея ", сподели Манолова.

" Говорим обществено, защото става дума не за някакви персонални планове, които да касаят персони, а се отнасят до планове, които ангажират бъдещата парламентарна група, " Изправи се ", по тази причина почтеният отговор пред българските гласоподаватели е това да стане обществено пред медиите ", съобщи още Манолова.
Тя акцентира, че не би подкрепила кабинет, който ще бъде подсилен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. " И това ще бъде едно от първите решения на парламентарната група. Това с депутати на консигнация си е патент на Борисов ", добави още водачът на " Изправи се. бг ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР