София. Най-значимите български спортни успехи през 2021 година са представени

...
София. Най-значимите български спортни успехи през 2021 година са представени
Коментари Харесай

Изложба на ММС представя българските спортни успехи през 2021 г.

София. Най-значимите български спортни триумфи през 2021 година са показани във фотоизложба, ситуирана в пространството пред Националния замък на културата. Тя се провежда от Министерството на младежта и спорта, в границите на самодейността #BeActive Европейска седмица на спорта. 28 фотоса показват най-вълнуващите моменти от Летните олимпийски игри в Токио, както и сполучливи изяви на наши състезатели. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството.

Гражданите и гостите на София ще могат да усетят най-силните страсти уловени по време на българските триумфи в японската столица. Централно място в изложбата имат олимпийската шампионка по бокс Стойка Петрова, ансамбълът по художествена гимнастика и каратистката Ивет Горанова, сребърната медалистка в спортната пукотевица Антоанета Костадинова и спечелилите бронзови оценки в битката Тайбе Юсеин и Евелина Николова. Българските олимпийски мигове са продължени от участията на плувците Йосиф Миладинов и Любомир Епитропов, лекоатлетките Ивет Лалова-Колио, Мирела Демирева и Габриела Петрова, бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви, щангистът Христо Христов.

Родните огромни достижения през 2021 година са продължени от сребърните медалисти от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди.

Изложбата показва и някои от най-големите български успeхи на млади наши спортисти. Посетителите ще могат да видят прочувствени мигове от присъединяване на националния тим за юноши до 19 години във финала на Световното състезание по волейбол.

Сред фотографиите е и Мария Оряшкова, която е шесткратна международна и десеткратна европейска шампионка по самбо.

Изложбата ще бъде отворена за визити до 11 октомври.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР