София. Най-вероятно и вие сте забелязали, че моделът на правене

...
София. Най-вероятно и вие сте забелязали, че моделът на правене
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ, ДПС: Една от партиите в парламента продължава с модела на правене на политика с омраза, разделение, противопоставяне, арогантност и агресия

София. Най-вероятно и вие сте забелязали, че моделът на правене на политика, на който сме очевидци от 11 години, а точно ненавист, разделяне, опълчване, надменност, експанзия, сега продължава от една парламентарна група в Народното събрание. Това сподели пред публицисти ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след съвещания при президента за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Карадайъ не конкретизира коя тъкмо е тази партия.

„ Според нас този модел на правене на политика би трябвало да е изменен. Това е и поръчката на гласоподавателите – за смяна. Да спрем омразата, разделянето, опълчването, арогантността и експанзията. Да възстановим нормалността в политиката. Да възстановим демокрацията в България и да дадем рестарт на държавността. Това е резултат от изборите “, добави Карадайъ.

Председателят на Движение за права и свободи съобщи, че все още не са водили съответни диалози за сформиране на държавно управление с нито една партия.
„ Изразихме нашето мнение, като авансово имахме опция да кажем нашата позиция, а точно, че разчитаме вотът на гласоподавателите като предпочитание за смяна. От тази позиция обявихме, че няма да подкрепим препоръчано държавно управление от ГЕРБ или от Българска социалистическа партия. Изразихме и нашата подготвеност, че бихме подкрепили държавно управление, препоръчано от новите партии в Народното събрание при ясна стратегия, ясни цели, ясни принадлежности зя постигането им и ясни периоди “, сподели още Мустафа Карадайъ.

На въпрос, обвързван с думите на Бойко Борисов за координирани дейности сред „ Демократична България “ и Движение за права и свободи при акцията в „ Росенец “, Карадайъ разяснява: „ Прекият участник в тези акции беше господин Борисов и други негови реализатори. Вижда се от фрагментите и техните дейности. Техните координирани дейности с „ Да, България “ да не ги трансферират на Движение за права и свободи.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР