София. Народните представители в 47-ото Народно събрание ще положат клетва

...
София. Народните представители в 47-ото Народно събрание ще положат клетва
Коментари Харесай

Народните представители в новоизбраното 47-о Народно събрание ще положат клетва на 3 декември

София. Народните представители в 47-ото Народно заседание ще положат клетва на 3 декември 2021 година Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание . Първото съвещание на новоизбрания парламент е свикано с декрет № 284 на президента Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. То ще стартира в 9.00 часа в постройката на Народното събрание на пл. „ Народно заседание “ №2 и ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 47-ото Народно заседание това е Силви Кирилов.

На първото съвещание народните представители ще положат следната клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. " След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.
В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания вършат представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител на 47-ото Народно заседание. Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.

На първото съвещание на 47-ото Народно заседание ще участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Стефан Янев и членовете на служебното държавно управление. Поканени са представители на Конституционния съд, на правосъдната власт, на разнообразни държавни институции, на дипломатическия корпус и на записаните в страната вероизповедания. Към предходните президенти и ръководители на Народното събрание също са отправени предложения да бъдат посетители на първото съвещание.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР