София. На местата, на които концесионерите и стопаните на плажове

...
София. На местата, на които концесионерите и стопаните на плажове
Коментари Харесай

Антон Налбантов, БЧК: Липсата на спасители по плажовете идва от организацията на дейността на самия плаж

София. На местата, на които концесионерите и стопаните на плажове привикнаха, че от по-рано би трябвало да работят върху селекцията на екипите от водни - няма проблеми с липса на спасители. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Антон Налбантов, шеф на Водноспасителната работа на БЧК. На някои плажове се усеща неналичието на спасители, само че това не е навсякъде. Тази липса идва по-скоро от организацията на активността водно избавяне на самия плаж. В множеството случаи това се подценява, оставя се за най-после, когато стартира интензивният сезон и тогава се получават пробойните и в някои от плажовете се появява дефицит на спасители.

„ Там където концесионерите и стопаните на плажове към този момент привикнаха, че от по-рано би трябвало да работят върху селекцията на екипите от водни спасители – там няма проблеми. Така че не можем да слагаме под един знаменател всички плажове и всички курорти в страната и по българското Черноморие “, сподели той.

Антон Налбантов добави, че подготвени спасители има премного, даже българи работят като спасители и в други страни в Европа и Съединени американски щати. Ежегодно се прибавят към 600-700 подготвени нови спасители. Проблемът не е в броя или неналичието на подготвени лица, а по-скоро в това, че работата е сезонна и че тук-там не се провежда вярно тази активност, безапелационен бе Налбантов. Заплатите за тази служба не са неприятни, по негово мнение, като варират сред 1 000-1 200 лева чисто заплащане, като в допълнение са се подобрили и изискванията по отношението на изхранването и настаняването на спасителите. Според него те не трябва да се оправдават, че заплащането е малко и по тази причина не отиват да работят, тъй като за стандартите на България тази заплата не е ниска, като се има поради обезпечената храна и нощувки.

Биляна БОЗИНАРЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР