София. На базата на сключените рамкови споразумения на Министерството на

...
София. На базата на сключените рамкови споразумения на Министерството на
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Георги Панайотов проведе среща със синдикални организации в „ТЕРЕМ Холдинг“ ЕАД

София. На базата на подписаните рамкови съглашения на Министерството на защитата с „ ТЕРЕМ Холдинг “ ЕАД ще се търсят краткосрочни решения за обезпечаването на поръчки към военноремонтните фабрики до края на годината и претовареност на работещите в тях. Това беше разисквано на среща на министъра на защитата Георги Панайотов с президента на КНСБ Пламен Димитров през днешния ден, 18 юни. На срещата участваха заместник-министърът на защитата Александър Петков, синдикални водачи на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ в предприятията към „ Терем Холдинг “ ЕАД, ръководителят на Федерацията на самостоятелните синдикати от защитата (ФНСО) „ Българска войска “ Георги Братованов, на Национален профсъюз „ Отбрана “ към КТ „ Подкрепа “ Тодор Воденов, изпълнителният шеф на „ ТЕРЕМ Холдинг “ ЕАД Иван Досков. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата .

Министърът на защитата Георги Панайотов акцентира, че се е срещнал обширно с документите за положението на предприятията към холдинга и с вероятностите пред тях. По думите му – в дълготраен проект пътят пред българските военноремонтни фабрики е обвързван с рационализация, преструктуриране, оптимизация на активността. Затова обаче са нужни визия и периоди, които излизат отвън времевата рамка на длъжностен кабинет, както и постоянно държавно управление, работещо Народно заседание и единение в дейностите на мениджмънт, синдикални организации и заети в заводите.

На срещата синдикалните водачи подчертаха нуждата да се резервира потенциалът на предприятията като се подсигурява заетостта на работещите, както и да се употребяват опциите на българските военноремонтни фабрики в поддръжка на развиването на качествата на въоръжените сили.

Разговорът мина в градивен звук, а в хода на него пред министъра на защитата бяха изложени проблеми, насъбрани в десетилетията обратно. Министър Панайотов акцентира, че каквито и дейности да се подхващат все още, те ще са като „ гасене на пожар, който с години всички са гледали по какъв начин се разраства “. Той дефинира като късмет за холдинга възможното осъществяване на част или целия план за нови бойни машини на Сухопътните войски. „ Българската войска желае военноремонтни фабрики, само че фабрики ефикасни, фабрики, които имат качества “, уточни той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР