София. На 22 декември Главна дирекция Гранична полиция чества своя

...
София. На 22 декември Главна дирекция Гранична полиция чества своя
Коментари Харесай

Главна дирекция „Гранична полиция” отбеляза своя професионален празник

София. На 22 декември Главна дирекция „ Гранична полиция ” празнува своя професионален празник. На този ден преди 130 години се основава структурата за защита на границата в следосвобожденска България, когато Народното събрание приема първия Закон за пограничната стража, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Днес Главна дирекция „ Гранична полиция ” е съвременна европейска институция, която по нищо не отстъпва на европейските си сътрудници. В осъществяването на една от главните й задания – защита на границата, се влагат доста европейски и национални средства, а задачата е безкомпромисност към сигурността, както и дейно и надеждно опълчване на незаконния трафик през нея. Зад престижа й стоят генерации чиновници, работили безрезервно. Доказателство за виновните задания, които извършват през днешния ден чиновниците на Главна дирекция „ Гранична полиция ”, е и един от заложените цели по идното европредседателство на България, директно обвързван с работата по опазването на югоизточната граница на Европейски Съюз.
Празникът стартира с тържествена гала пред Паметника на починалите при осъществяване на служебния си дълг служители на реда. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов и шефът на Главна дирекция „ Гранична полиция ” гл. комисар Светлан Кичиков сложиха венци пред паметника и се поклониха пред паметта на починалите. На церемонията участваха политическото и професионалното управлението на Министерство на вътрешните работи, сегашни и някогашни чиновници на Групово дело „ Гранична полиция “, близки на граничните служители на реда.
За отговорно осъществяване на професионалните си отговорности, през днешния ден на гала на „ Полицай на годината “ бе отличен с самостоятелна премия комисар Живко Живков - шеф на отдел „ Противодействие на противозаконната миграция “ към Дирекция „ Противодействие на престъпността през държавната граница “ при Главна дирекция „ Гранична полиция “. На 5 април 2017 година бе оголен и кръстосан канал за нелегално изнасяне на оръжие и муниции през границата ни с Гърция. Основната заслуга за сполучливата реализация е на комисар Живков. В ранните утрешни часове на априлския ден на граничния пункт Кулата-Промахон идва за излизане лек автомобил с двама български жители – брачен партньор и брачна половинка. При инспекцията на леката кола е открит тайник, а в границите на щателна инспекция са открити общо 7320 бойни патрона, диаметър 7.62, и военен револвер „ Глок ”, модел „ 23 ”, а в багажа на съпрузите - заглушител.
По случай професионалния празник са наградени още 74 чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция ”. Комисар Росица Димитрова, шеф на отдел, е наградена от министъра на вътрешните работи Валентин Радев с почетен орден на Министерство на вътрешните работи. Други 7 гранични служители на реда са наградени от министъра с грамоти.
От основния секретар основен комисар Младен Маринов са наградени 4 чиновници. С оповестяване на признателност с парична премия е отличен гл. контрольор Владимир Карадаков, н-к на ГПУ-Благоевград. С писмена хвалба са наградени трима началници на браншове от Дирекция „ Противодействие на престъпността през държавната граница “.
Със заповед на административния секретар са отличени с грамоти 10 чиновници, а със заповед на шефа на Групово дело „ Гранична полиция “ гл. комисар Светлан Кичиков са наградени с писмена хвалба 52 чиновници.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР