София. На 2 юли Здравен информационен център Медикъл Караджъ“ посреща

...
София. На 2 юли Здравен информационен център Медикъл Караджъ“ посреща
Коментари Харесай

За всички пациенти с очни заболявания ще се проведе безплатна консултация със светилото в офталмологията доц. д-р Мурат Хасанрейсоглу

София. На 2 юли Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “ посреща за първи път експерта по офталмология доцент доктор Мурат Хасанрейсоглу. Това оповестиха от „ Медикъл Караджъ “ .

Авторитетният офталмолог от турската болница „ Коч “ ще организира безвъзмездни съвещания на български пациенти с очни болести на 2 юли в гр. София. Той ще гостува по покана на шефа на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “- Звезделина Лютфи и в границите на самодейността на здравния информативен център за даване на достъп до най-иновативните и съвременни технологии в медицината.

Медицинските области на интерес и процедура на доцент доктор Мурат Хасанрейсоглу са:
- Увеит;
- Възпаление на зеницата;
- Проблеми с ретината;
- Възпаление на очите;
- Отлепване на ретината;
- Макулна дупка;
- Болест на жълтото петно;
- Катаракта;
- Болест на Бехчет;
- Лаймска болест;
- Тумори на конюнктивата;
- Очни тумори;
- Оток на макулата.

Специалистът прави следните процедури:
- Сложни интервенции на катаракта;
- Операции за вътреочните лещи;
- Ретинална хирургия;
- Операции на стъкловидното тяло;
- Всички диагностични и лечебни интервенции на увеит;
- Операции за диагностика и лекуване на вътреочни тумори.

Доц. доктор Мурат Хасанрейсоглу е експерт по Офталмология с богат опит в региона на вътреочните тумори. Това е единствено една от множеството му тесни специализации. Един от методите, с които доцент доктор Хасанрейсоглу се бори сполучливо при лекуването на очни тумори е Итраартериална Химиотерапия – Intra-arterial Chemotherapy (IAC).

Методът IAC съставлява тип химиотерапия, посредством която се доставят съсредоточени дози медикамент към засегнатите зони на окото, в битката с рака. Итраартериалната химиотерапия се ползва при Ретинобластом – най-често срещания очен израстък. IAC се употребява още и като повторна /поддържаща/ терапия при още веднъж появили се тумори и рецидиви.
Ретинобластомът е израстък, който образува към 3% от всички тумори при децата. Ако този тип рак се остави без лекуване, това би нанесло съдбовни последствия. С напредването на приложението на този способ върху Ретинобластомът, триумфът при приложението му при децата е съвсем 100%.

Заедно с останалите области, в които Доц Мурат е профилиран, би трябвало да отбележим и значимата му роля в лекуването на Увеит.
Увеитът е положение, което е много характерно и може да бъде обвързвано и с други болести.
Обичайно, увеитът може да се отнася до разнообразни положение, които предизвикват инфектиране на междинния пласт на окото, увеята и близките тъкани.
Типичната външна изява на увеит може да включва мъка, зачервяване на очите, мътност на зрението.
Ако увеитът бъде третиран и мониториран от близко, това доста би понижило възможностите за поява на затруднения. А затрудненията могат да бъдат – глаукома, катаракта, загуба на зрението, оток на макулата, отлепване на ретината и други.
Доц Мурат Хасанрейсоглу следи всички настоящи изследвания при новите методики за лекуване на увеита.

Безплатните съвещания с доцент доктор Мурат Хасанрейсоглу са ориентирани още към:
- пациенти с към този момент открити очни болести (потъмняването на вътреочната леща;
- Катаракта / Перде на окото) и очни тумори;
- пациенти, нуждаещи се от второ мнение;
- пациенти, интересуващи се от лекуване в чужбина, в частност в Турция.

Всички пациенти, с офталмологични болести, могат да се възползват от безвъзмездна консултация със експерта по отношение на опциите за лекуване на своето заболяване. Желаещите да се възползват от Безплатната консултация със експерта могат да се обадят на телефоните на здравния информативен център 0879 977 402 или 0878 500 940 и да си запишат час.

Кой е доцент доктор Мурат Хасанрейсоглу?
Доц. доктор Мурат Хасанрейсоглу е роден в Анкара през 1978г. Завършва здравното си обучение в Медицинския факултет на университета в Анкара. От 2003 до 2009 година работи като теоретичен помощник в Медицински център „ Рабин “, Катедра по офталмология, Израел и в Медицинския проучвателен център на Фелсенщайн в региона на нервните увреждания, ангиогенезата и патофизиологията на ретината. През 2009г. работи като теоретичен помощник в Медицинския факултет на Университета в Анкара, Катедра по офталмология и получава компетентност „ Офталмология “. Между 2011-2020 година доцент доктор Хасанрейсоглу е учител в Медицинския факултет на Университета Гази, Катедра по офталмология. През 2012 година е клиничен наблюдаващ в клиниката Увеит в очната болница Moorfields (Лондон, Англия), а през 2014 година е „ постдокторант “ в Службата за очна онкология на Wills Eye Institute, Филаделфия, Съединени американски щати. Работил е като гост-професор по увеит и болести на ретината в очната болница Byers в Станфордския университет, Калифорния, Съединени американски щати през 2018 и 2019 година След като е почетен със званието доцент през 2016 година, доктор Мурат Хасанрейсоглу е награден с Европейска тапия за офталмология, откакто е получил най-голям резултат измежду останалите европейски претенденти. От 2020 година досега доцент доктор Мурат Хасанрейсоглу е експерт по „ Офталмология “ в Университетска болница „ Коч “-Истанбул, Турция.

Доц. доктор Мурат Хасанрейсоглу членува в:
- Турската офталмологична асоциация (TOD);
- Офталмологичната асоциация на тюркските републики (TCOD);
- Международното общество за очни възпаления (IOIS);
- Международното сдружение по очна онкология (ISOO);
- Американската академия по офталмология (AAO);
- Асоциацията за проучвания в региона на зрението и офталмологията (ARVO);
- Европейското общество на експертите по ретина (Euretina).

Желаещите да се възползват от опцията за безвъзмездна консултация с доцент доктор Хасанрейсоглу на 2 юли 2021г. в София, би трябвало да си запишат час авансово на:
- телефоните на ЗИЦ „ Медикъл Караджъ “- 0879 977 402 или 0878 500 940
- да заявят стремежи от тях час онлайн на: https://www.medikara.bg/

На място пациентите ще би трябвало да дават медицинските документи и образни проучвания, които са им направени досега.
Имайте поради, че по време на консултациите няма да бъдат осъществявани физикални прегледи. Безплатните съвещания се организират на база медицинските документи, с които разполагат пациентите все още.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР