София. На 06 декември 2021 г. Специализирана прокуратура бе избрана

...
София. На 06 декември 2021 г. Специализирана прокуратура бе избрана
Коментари Харесай

Специализирана прокуратура оглави за 4 г. Постоянната конференция на прокурорите от 12 европейски държави, работещи по дела за организирана престъпност

София. На 06 декември 2021 година Специализирана прокуратура бе определена за началник на Секретариата на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, с мандат от 4 години. Това взеха решение с очевидно гласоподаване на онлайн заседание представителите на държавите-участнички в интернационалната организация, оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура .

Постоянната конференция е основана на 27.05.2016 година в гр. Белград, Република Сърбия. Целите на организацията са усилване на интернационалното съдействие в противодействието на проведената престъпност, своевременна връзка сред страните-участнички в сходство с техните правни системи, подкрепяне на съдействието по молби за правна помощ и определяне на директна връзка сред прокурорските институции.

Учредители на организацията са Националната дирекция „ Антимафия и битка с тероризма “ на Република Италия, профилираните прокуратури на Република България, Република Сърбия, Република Словения, Република Северна Македония и Черна гора, Службата за битка с корупцията и проведената престъпност на Република Хърватска, прокуратурите на Босна и Херцеговина, Република Албания и Унгария, както и Националното бюро „ Антикорупция “ на Република Румъния. Република Гърция бе прита като 12 член на организацията, предпочитание за присъединяване е декларирала прокуратурата на Република Австрия.
Дейността на Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност, се реализира с поддръжката на Организацията за сигурност и съдействие в Европа.

Специализирана прокуратура е втората след Прокуратурата на Република Сърбия, която оглавява Постоянната конференция на прокурорите, работещи по каузи за проведена престъпност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР