София. Музеят на авиацията в Крумово ще отбележи 105-ата годишнина

...
София. Музеят на авиацията в Крумово ще отбележи 105-ата годишнина
Коментари Харесай

Радка Банялиева, Музей на авиацията – Крумово: Ще отбележим 105-ата годишнина от първия боен полет с Ден на отворени врати

София. Музеят на авиацията в Крумово ще означи 105-ата годишнина от първия военен полет с Ден на отворени порти. Това сподели шефът на Музея на авиацията – Крумово Радка Банялиева в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка първото потребление на аероплан за бойни цели по време на Балканската война. „ 16 октомври постоянно е празник за Музея на авиацията и тази година ние означаваме празника с Ден на отворени порти и безвъзмезден вход за всички наши гости. Те ще могат с изключение на да прегледат нашата непрекъсната външна и вътрешна експозиция, ще имат достъп до кабината на аероплан МИГ – 21 бис. Ще могат да влязат в кабата, да се снимат и да запазят тези мемоари и прекарвания в своя списък “, разясни шефът на музея.
По думите й в салона на пътническия аероплан Ан – 24, ще се прожектира филм, обвързван с историята на Българската авиация. „ Нашите дребни посетители ще могат да вземат присъединяване в играта летец-откривател, която съставлява разкриване и свързване на избрани елементи с експонати от външната експозиция. Тя е извънредно забавна за дребните ни посетители “, добави шефът. Банялиева разясни, че те с огромен възторг преглеждат външната експозиция и намират тези елементи и самолети. „ В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на починалите водачи в музея. Ще имаме и много посетители, ветерани, членове на Астронавтическото сдружение. Предполагам, че авиофенове от по-далечни места и градове ще съумеят да се причислят към нашето отбелязване на празника. Надявам се, че 16 октомври в действителност ще се трансформира във трогателен ден за всички наши посетители “, добави Банялиева.
Деница КИТАНОВА

Пълният текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР