София. Много са кандидатите, които се опитват да изместят БСП

...
София. Много са кандидатите, които се опитват да изместят БСП
Коментари Харесай

Таско Ерменков, БСП: Отдавна говорим, че без “Газпром” трудно ще решим газовите си проблеми

София. " Много са претендентите, които се пробват да изместят Българска социалистическа партия от политическата сцена, само че всеки подобен опит приключва пагубно за оня, който го прави. Защото партията е задоволително постоянна и мъдра, а хората, които гласоподават за нея го вършат поради провежданите от нас политики. В последното държавно управление доказахме, че организираме политика и само ние изпълняваме обещаното. " Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и енергиен специалист Таско Ерменков в ефира на Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия Българска социалистическа партия .
" Навсякъде се вижда по какъв начин сега върви промяната на едни " по-наши " социалисти, които се назначават на местата на едни " по не наши " социалисти. Ако хората се абстрахират от тези неща и се концентрират върху провежданите от нас политики - капацитета на Българска социалистическа партия е доста огромен ", разяснява Ерменков за чистката и назначенията на служебното държавно управление.
Енергийният специалист е безапелационен, че няма идеологически разлики, когато става дума за въпроси свързани с националния интерес, като да вземем за пример битката с корупцията и вкарването на правдивост в правосъдната система. " Това може да бъде сплотяващо в едно бъдещо ръководство на България. Защото това са основите на демокрацията - правото, отбраната на ползите на хората и ясното схващане, че има правдивост в политиката ", добави социалистът.
" Икономика без надеждни източници на сила - няма по какъв начин да се случва. И заради тази причина ще бъдем още по-категорични от позиция отбрана на ползите на енергийната сигурност като детайл от националната, и на енергийната сигурност като детайл от икономическото развиване, включително и на обществената политика на България. В последно време и представители на Демократична България, и от Политическа партия започнаха да се изричат в интерес на това, което ние от дълго време приказваме, че освен, само че без " Газпром " мъчно може да решим газовите проблеми в България. Това е политика, която ние водим през цялото време и тя стартира да получава все по-широка поддръжка ", заключи Ерменков за целите на левицата в бранш енергетика.
" Хубаво е занапред да стартираме да си приготвяме бъдещите контракти, включително и с " Газпром ". Говорим, че азерския газ е доста на ниска цена сега, само че това е по този начин, тъй като контрактуван по формулата, по която имахме контракт с " Газпром " преди да преминем към спотовите цени. Ако бяхме останали на тази формула, в този момент щяхме да имаме цена на " Газпром " - същата като на азерския газ ", изясни членът на ИБ на Българска социалистическа партия за газовите доставки.
В умозаключение Таско Ерменков бе безапелационен, че досега не е видял служебното държавно управление да взима каквито и да са решения в енергетиката и разкритикува измененията в " Булгаргаз ". " Правителството би трябвало да поставя рамките, а " Булгаргаз " да са експертите, които правят работата. Назначението на Деница Златева е продължение на политиката за неглижиране значимостта на " Булгаргаз ", където трябваше да има изпълнителен шеф, който знае по какъв начин се ръководи газово сдружение, който знае по какъв начин се води борсова търговия, и който знае какво значи доставки на газ и договаряния с интернационалните снабдители. Не съм оптимист в бъдещето на " Булгаргаз " с това ръководство ", приключи той.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР