София. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и

...
София. Министрите на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и
Коментари Харесай

Министрите Виолета Комитова и Стойчо Кацаров обсъдиха възможностите за финансиране на оборудване на лечебни заведения със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“

София. Министрите на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова и на опазването на здравето Стойчо Кацаров разискаха на среща опциите за финансиране на съоръжение на лечебни заведения. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството . В срещата участваха също заместник-министърът и началник на Управляващия орган на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Нина Стоименова и началникът на кабинета на районния министър Цветелина Лазарова.

Министерството на опазването на здравето има опция да получи средства като съответен бенефициент в границите на Приоритетна ос 9 „ Подкрепа за здравната система за справяне с рецесии “ на оперативната стратегия.

Приоритетът се финансира по линия на инструмента REACT-EU и поддържа характерни вложения в отговор на разпространяването на епидемията COVID-19. Предвиждат се благоприятни условия за финансиране на действия, свързани с обезпечаване на здравно съоръжение за структури, основани за лекуване и грижи за пациенти с COVID-19. Целта е повишение на качеството на здравните услуги.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР