София. Министерството на образованието и науката (МОН) публикува , за

...
София. Министерството на образованието и науката (МОН) публикува , за
Коментари Харесай

МОН публикува регистър на специалностите, за които държавата заплаща изцяло или частично разходите за следването при сключен договор с работодател

София. Министерството на образованието и науката (МОН) разгласява, за които страната заплаща напълно или отчасти разноските за следването при подписан контракт с шеф за стаж на студента за интервала на образованието и за работа след сполучливото му довеждане докрай. Това оповестиха от пресцентъра на МОН . Освен до информация за специалностите, студентите към този момент имат достъп и до, с които могат да сключат контракт за стаж и работа, с цел да употребяват финансова поддръжка от страната.

Регистърът дава опция за двупосочна връзка сред студентите и бизнеса. Обучаващите се по-лесно ще намират място за професионалната си реализация, а компаниите – нужни експерти за активността си.

се поддържа от Националния център за информация и документи (НАЦИД) към МОН.

Държавата заплаща напълно или отчасти таксите за образование на студенти от 96 разнообразни специалности, ако имат подписан контракт с съответна компания за стаж и работа след довеждане докрай. Списъкът на специалностите, за които страната покрива разноските за образование, се изготвя по висши учебни заведения, форми на образование и брой студенти по отношение на потребностите на пазара на труда. Той се актуализира всяка година, с цел да дава отговор в оптималната степен на потребностите от висококвалифицирани фрагменти за стопанската система.
Министерският съвет годишно утвърждава и, с които студентите могат да подписват контракти за стаж и работа. По предложение на разнообразни министерства през актуалната академична година са утвърдени 154 компании. За 2021/2022 година тези работодатели са декларирали нужда от 975 експерти.

Регистърът на работодателите и специалностите, за които страната обезпечава финансова поддръжка при подписване на контракт за стаж и работа, може да бъде открит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР