София. Министерският съвет прие за сведение доклада с резултатите от

...
София. Министерският съвет прие за сведение доклада с резултатите от
Коментари Харесай

Одобрени са резултатите от българското участие в неформалното заседание на енергийните министри на държавите членки на ЕС

София. Министерският съвет одобри за сведение отчета с резултатите от присъединяване на България в Неформалното съвещание на енергийните министри на страните членки на Европейския съюз, извършено в интервала 21 - 22 януари 2022 година в гр. Амиен, Франция, оповестиха от държавната осведомителна работа .

В рамките на съвещанието е разисквана още веднъж тематиката за енергийните цени и въздействието им върху европейските консуматори. Съгласно утвърдената позиция, за България е нужен съгласуван метод на ниво Европейски Съюз и взаимност сред обособените страни с оглед превъзмогването на провокациите, свързани с високите цени на силата в Европа. Целенасочените и ефикасни ограничения за справяне с казуса с високите енергийни цени изискват фокус както върху най- уязвимите консуматори, по този начин и върху поддържането на икономическа интензивност.

По отношение на тематиката, обвързвана с енергийната успеваемост, от страна на България е очебийно, че енергийната успеваемост е основен детайл в битката с климатичните промени и би трябвало да бъде координирана с другите политики. С значимо значение за сполучлив преход към климатична индиферентност са новите технологии, конкурентоспособността, превъзмогване на енергийната беднотия при гарантиране на енергийните доставки. Същевременно в процеса би трябвало да бъде регистриран националният капацитет на страните членки, географските особености и спецификите на националните енергийни системи.

На съвещанието бе извършена и взаимна сесия на министрите на енергетиката и на околната среда, на която са обменени отзиви, свързани с сливане на дейностите в региона на околната среда, енергетиката и климата в прехода към климатична индиферентност на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР