София. Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на

...
София. Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на
Коментари Харесай

Правителството предлага бригаден генерал Здравко Пехливанов да бъде назначен длъжността „Директор на дирекция „Стратегическо планиране“

София. Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да освободи бригаден военачалник Здравко Пехливанов от длъжността „ Заместник-директор на дирекция „ Операции и обмисляне “ в Международния боен секретариат на НАТО “ в Брюксел, Белгия, считано от 01.01.2022 година и го назначи на длъжността „ Директор на дирекция „ Стратегическо обмисляне “, считано от 01.03.2022 година. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .
Министерският съвет одобри друго Решение за предложение до Президента на република България за издаване на декрет, с който да освободи бригаден военачалник Анатолий Кръстев от длъжността „ Директор на дирекция „ Стратегическо обмисляне “ и от военна работа, считано от 01.03.2022 година, заради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.
Правителството предлага също по този начин на Президента на Република България да издаде декрет, с който да назначи полковник Станимир Йорданов за краткотрайно изпълняващ отговорностите на вакантната служба „ Директор на дирекция „ Операции и подготовка “, считано от 15.01.2022 година, до назначение на титуляр, за период не по-дълъг от една година.
Министерският съвет одобри и Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да освободи бригаден военачалник Стоян Шопов от длъжността „ Командир на 2-ра механизирана бригада “, считано от 15.01.2022 година.
Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да освободи бригаден военачалник Станимир Христов от длъжността „ Директор на дирекция „ Операции и подготовка “ и го назначи на длъжността „ Командир на 2-ра механизирана бригада “, считано от 15.01.2022 година.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР