София. Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на

...
София. Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на
Коментари Харесай

Правителството предлага генерал-лейтенант Любчо Тодоров да бъде назначен на длъжността „Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност”

София. Министерският съвет одобри Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да освободи генерал-лейтенант Любчо Тодоров от длъжността „ Командващ на Съвместното командване на силите “ и да го назначи на длъжността „ Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност ”, считано от 1 септември 2021 година. Това оповестиха от държавната осведомителна работа .

Правителството предлага също по този начин на Президента на Република България да издаде декрет, с който да освободи бригаден военачалник Валери Цолов от длъжността „ Заместник-командир на Сухопътните войски “, да го назначи на длъжността „ Командир на Съвместното командване на силите “ и го удостои виеше офицерско звание „ генерал-майор “, считано от 1 септември 2021 година.
Бригаден военачалник Васил Лазаров е препоръчан за освобождение от длъжността „ Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност “ и за назначение на длъжността „ Заместник-командир на Съвместното командване на силите “, считано от 1 септември 2021 година.

Бригаден военачалник Николай Караиванов е препоръчан за освобождение от длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски “ и за назначение на длъжността „ Заместник-командир на Сухопътните войски “, считано от 1 септември 2021 година.

Министерският съвет одобри също Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на декрет, с който да назначи бригаден военачалник Васил Събински на длъжността „ Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана “, считано от 1 септември 2021 година

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде декрет, с който да назначи полковник Тодор Тодоров на длъжността „ Командир на Командване за логистична поддръжка “ и го удостои с виеше офицерско звание „ бригаден военачалник “, считано от 1 септември 2021 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР