София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов присъства

...
София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов присъства
Коментари Харесай

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов присъства на общото събрание на Националния съюз на земеделските кооперации в България

София. Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов участва на общото заседание на Националния съюз на земеделските кооперации в България (НСЗКБ) и поздрави организацията за 25-годишния ѝ празник. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите .
„ Високо правя оценка работата на българските кооперации. Имаме потребен разговор по всевъзможни тематики “, съобщи министър Порожанов. И разяснява, че макар провокациите с общи старания се оправят добре.
„ Имаме доста добра връзка с министър Порожанов “, сподели от своя страна ръководителят на НСЗКБ Явор Гечев.
Земеделският министър описа пред годишното общо заседание на НСЗКБ за дебатите по новата Обща селскостопанска политика на Европейски Съюз след 2020 година, в това число и на завършилия във вторник Неформален съвет на министрите, който се организира в София. Предвижда се минимално понижение за България на директните заплащания от единствено 0,7% при приблизително 3,9 на 100 за целия Европейски Съюз.
Убеден съм, че може доста по-ефективно да се ръководят средствата, сподели още Порожанов. След първите публични диспути по новите законодателни оферти на Европейска комисия, които ще се проведат на съвета на министрите в Люксембург на 18 юни, министърът ще ги показа пред най-големите браншови асоциации у нас.
„ Искам правилни връзки със земеделския отрасъл. Заедно да си създадем целите и бъдещия народен стратегически проект и да ги внесем в Брюксел “, съобщи Порожанов. И увери, че кооперациите не би трябвало да се тормозят, че няма да има пари след 2020 година, положителното финансиране и приоритет на ОСП ще останат и в новия програмен интервал.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР