София. Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на

...
София. Министърът на външните работи Светлан Стоев прие посланика на
Коментари Харесай

Министър Светлан Стоев се срещна с посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан

София. Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри посланика на Монголия Дашжамц Батсайхан по отношение на привършване на мандата му, като двамата направиха обзор на двустранните връзки и контакти. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи .

Министър Светлан Стоев открои нуждата от развиване на търговско-икономическия капацитет и задълбочаване на политическия разговор и съдействието в областите от съвместен интерес.

Монголия е значим сътрудник и обичаен другар на България в Азия. През 2020 година двете страни означиха 70 година от установяването на дипломатически връзки. Повече от 450 монголски студенти са получили образованието си в български университети, а над 3000 монголски жители са били на специализации у нас. Стокообменът за 2020 година възлиза на 2,3 млн. $ като се състои съвсем напълно от български експорт.

„ В търговско-икономическия продан също има доста неизползвани благоприятни условия “, съобщи още министър Стоев. По неговите думи повече информация в двете страни за опциите за бизнес би насърчила капиталовия интерес.

Министър Стоев акцентира персоналната роля на дипломат Батсайхан за развиването на двустранните връзки. Той владее чудесно български език и познава страната ни още от началото на кариерата си.

Посланик Батсайхан изрази огромната си признателност за съдействието с българското Министерство на външните работи и съобщи, че и след завръщането в родината си ще продължава да работи за развиването на връзките с България.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР