София. Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Алехандро Поланко

...
София. Министърът на туризма Стела Балтова разговаря с Алехандро Поланко
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова разговаря с Алехандро Поланко Мата, посланик на Кралство Испания в България

София. Министърът на туризма Стела Балтова беседва с Алехандро Поланко Мата, дипломат на Кралство Испания в България. Теми на полемиката бяха развиването на двустранните връзки в региона на туризма и опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма, храните и горите (МЗХГ).

" София е водеща дестинация за визити на туристите от Испания у нас, следвани от Пловдив, Варна, Банско, Велико Търново и Бургас ", съобщи министър Балтова и изясни, че към този момент работим по подготовката на зимния сезон в България. По думите й летният туристически сезон е бил извънредно добър за бизнеса, като към този момент се доближават 70% от равнищата на бранша от 2019 година.

Министър Балтова и посланикът подчертаха, че България е обичаен участник в ревюто FITUR, което тази година се организира в интервала 19-23 май в Мадрид.

Посланик Алехандро Мата изрази вяра, че България ще продължи да взе участие в него и отсега нататък и разяснява, че страната ни е позната туристическа дестинация за испанските жители, като обичайно към 90 хиляди я посещават годишно. Той добави, че доста българи също пътуват до Испания. Посланикът осведоми министър Балтова, че посолството взе участие в организацията на събитие, на което ще бъдат разпространявани опциите за голф туризъм у нас. От думите на Алехандро Мата стана ясно още, че дипломатическата задача подкрепя издаването на пътеводители, които промотират дестинация България.

По време на срещата бе разисквана и идната сесия на генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации, чието седалище е в Мадрид. Министър Балтова уточни, че точно в границите на организацията двете страни имат сполучливо партньорство и изрази очакване, че положителното съдействие ще се резервира и отсега нататък.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР