София. Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на транспорта,

...
София. Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на транспорта,
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова и министър Георги Тодоров проведоха съвместна среща с представители на Националния борд по туризъм

София. Министърът на туризма Стела Балтова и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров разговаряха с представители на Националния ръб по туризъм. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма .

В полемиката участваха заместник-министърът на туризма Даниела Стоева и специалисти от министерството. Водещ акцент в диалозите бяха опциите за подкрепяне на бранша, както и ограничения и действия, които би трябвало да бъдат подхванати за гарантиране на спокойното протичане на сегашния летен сезон.
Въпрос на полемиката бе нуждата от карантинни хотели и организацията за изолираност на контактните лица, при определяне на инфектирани с COVID-19.

Министър Балтова осведоми представителите на бизнеса, че се работи по непрекъснатото разхлабване на ограниченията, като уточни, че съгласно последни промени туристите от Чехия, сходно на Румъния, към този момент могат свободно да влизат у нас. По думите на министър Балтова е необходим небосвод от най-малко 2-3 седмици, с цел да се осъществя едно пътешестване. „ Трябва бизнесът да се възвърне и да проработи още веднъж, страната в действителност има потребност от него “, разяснява тя и акцентира, че секторът е приоритет на служебното държавно управление.
От организацията сложиха въпроса за включването на туризма в Националния проект за възобновяване и резистентност, който България не е предала и това е опция за бранша, както и авиоиндустрията да бъдат добавени. Те смятат, че точно тези два сегмента са най-тежко наранени от пандемията от COVID-19 и точно европейските средства са опцията в тези браншове да има инвестиции в идващите месеци и години. Министърът ги увери, че се прави нужното за включването на туризма.

Представителите на бизнеса насочиха запитване и за опцията за непосредствено подкрепяне посредством държавна дотация на авиосектора. Според тях опцията за поддръжката на авиацията ще има директна връзка за възобновяване на туризма. Министър Тодоров изясни, че този въпрос ще бъде изследван, като ще бъде изработен разбор и на интернационалния опит.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР