София. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се

...
София. Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков се
Коментари Харесай

Министър Гьоков се срещна с посланика на Кралство Испания Алехандро Поланко Мата

София. Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков се срещна с посланика на Кралство Испания в България Алехандро Поланко Мата, оповестиха от Министерството на труда и обществената политика . Двамата дадоха висока оценка на двустранните връзки сред България и Испания в областта на труда и обществената политика и обмениха хрумвания за задълбочаване на партньорството в региона на заетостта и пазара на труда, подготовката на работна мощ, координирането на системите за обществена сигурност и превъзмогването на демографските провокации.

Акцент в диалозите бе подложен и върху ограниченията за битка с дълготрайната безработица, поддръжката за хората с увреждания и търсещите първа работа.

Министър Гьоков сложи въпроса за възобновяване на договарянията за сключване на Меморандум сред Министерството на труда и обществената политика и министерствата, които дават отговор за пазара на труда и социално-осигурителното законодателство в Испания.

„ В момента безработицата в България е на доста ниско равнище. Работодателите изпитват компликации да намерят нужните им фрагменти. Работим интензивно за връзката сред образованието и потребностите на стопанската система “, сподели министър Гьоков. Той акцентира, че 10% от средствата, планувани в Националния проект за възобновяване и резистентност ще са за обществена политика.

„ Приоритет в работата ни е подготовката на работната мощ за дигитализацията на труда. В идващите години над 600 000 души ще преминат образования за придобиване или надграждане на цифрови умения “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР