София. Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща днес, 24

...
София. Министърът на отбраната Стефан Янев проведе среща днес, 24
Коментари Харесай

Министърът на отбраната Стефан Янев обсъди двустранните отношения в сферата на отбраната с посланика на Федерална република Германия в България Н. Пр. Кристоф Айххорн

София. Министърът на защитата Стефан Янев организира среща през днешния ден, 24 януари, с Н.Пр. Кристоф Айххорн - дипломат на Федерална република Германия в нашата страна. Това оповестиха от Министерството на защитата . Основни тематики на диалога бяха двустранните връзки в региона на защитата, вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие и въпроси от настоящия дневен ред на сигурността в района. Беше маркирано обичайно положителното равнище на разговор и прагматичното военно съдействие сред двете страни. Бяха оценени взаимните старания за възстановяване на оперативните качества на въоръжените сили и тяхната съгласуемост.

Като един от главните цели на управлението на Министерството на защитата министър Стефан Янев уточни продължаването на модернизацията и построяването на съответни качества на българските Въоръжени сили. Той акцентира, че от непосредствена нужда е ускоряването на реализацията на плановете за рационализация на Сухопътните войски, забавяни с години.

Двамата разискаха настоящата обстановка, обвързвана със сигурността на Източния фланг на НАТО и опциите за задълбочаване на съдействието както по двустранна линия, по този начин и в границите на Северноатлантическия Алианс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР