София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе срещи

...
София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе срещи
Коментари Харесай

Министър Радостин Василев проведе срещи с представители на ПФК ЦСКА-София И ПФК „Левски“

София. Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира срещи с представители на управленията на ПФК ЦСКА-София и ПФК „ Левски “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . По време на диалозите Василев се срещна с главните проблеми, които стоят пред двата клуба.

На срещата с единия от притежателите на ПФК ЦСКА-София Юлиян Инджов и Данаил Ганчев главната дискутирана тематика беше бъдещето на стадион „ Българска войска “ и състезателен комплекс „ Панчарево “. Съоръженията са част от активите на комерсиалното сдружение „ Сердика спортни парцели “ ЕАД, чийто принципал е министерството.

„ Недоумявам за какво 6 години този въпрос не е бил решен. Дадох явен знак, че би трябвало да бъде завършен в най-скоро време и да продължим напред. По време на срещата бях в ролята на съдия. Проблемите са натрупвани в продължение на доста години и необяснимо за мен този въпрос не е бил поставян на обществено разискване, както върша аз. ЦСКА заявява капиталови планове, а главният въпрос е дали може да се построи нов стадион на мястото на „ Българска войска “ или може единствено да се реновира. Ще желая оптимално бързо да бъдат подхванати всички дейности “, сподели след края на срещата министър Радостин Василев.
Той добави, че специфична комисия ще направи оценка на вложенията от страна на клуба в усъвършенстване на базите.

„ Тъй като спортът е държавна политика, поех ангажимент да бъда мост за учредяването на ново сдружение сред „ Сердика спортни парцели “ и ЦСКА. След това дружно страната и вложителят би трябвало да приготвят и извадят строителните бумаги “, съобщи още министър Василев.
Той разгласи, че планува да организира срещи с основния проектант на София и представители на Столична община.

Собственикът на ПФК ЦСКА-София Юлиян Инджов означи, че вижда позитивно отношение от страна на страната към спорта.

„ Ще организираме работна група, която ще включва представители на Министерството на спорта, ПФК ЦСКА и „ Сердика спортни парцели “ ЕАД. Ще бъде прегледана досегашната обстановка и ще се излезе с предложение за решение на казуса “, разгласи Инджов.

На срещата с управлението на ПФК „ Левски “ сините бяха представлявани от мажоритарния притежател Наско Сираков, изпълнителния шеф Иво Ивков и старши треньора на отбора Станимир Стоилов.

„ От „ Левски “ споделиха за проблемите, които имат със своя стадион. Не са единствено Левски и ЦСКА, а българските тимове като цяло, с доста дребни изключения, имат проблеми със своята спортна инфраструктура.
„ Левски “ заслужава да получи това, което получават всички останали клубове и няма да бъде по никакъв метод изолиран, пренебрегнат или преместен от това, което му се поставя “, сподели във връзка на срещата спортният министър.

От своя страна изпълнителният шеф на ПФК „ Левски “ Иво Ивков изрази оптимизъм след срещата си с Радостин Василев.
„ В лицето на министъра видях един деятелен, кадърен, млад мъж, който е решен да извърши нужните промени и да помогне на българския спорт с ясни правила. Това за нас е задоволително. Не желаем да бъдем фаворизирани. Искаме „ Левски “ да може да разчита на страната като на майка, а не като на мащеха. Срещата беше извънредно потребна “, съобщи Ивков.
Министър Василев направи резюме на първите си дни в министерството.

„ 7 дни съм министър и повярвайте ми размерът на информация, с който сега оперирам е голям. Оказа се, че тази система е била затлачена извънредно дълго време. Съвсем скоро, когато имаме подготвеност ще създадем специфичен брифинг, с цел да ви срещнем с доста забавни данни както от ръководството на министерството, по този начин и във връзка със спортните парцели. Ще е доста забавно това, което ще се случи в идващите месеци по отношение на министерството. Наследство нямам, тъй като аз поемам едно министерство с доста проблеми. По-скоро наследих проблеми, които са тлеели във времето. Не знам дали някой е имал смелостта и желанието, само че те не са решавани. По-скоро това е едно министерство, което е огледало на държавната политика и то е микропредставителство на това, което се е случило в страната. От „ Левски “ и ЦСКА потвърдиха моето мнение, че неналичието на бистрота и неяснотите по отношение на процедурите и други неща водят до там, че сега аз в границите на една седмица би трябвало да намирам път към разрешаването на значими проблеми, които са натрупвани 15-20 години “, сподели министър Радостин Василев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР