София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов участва в

...
София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов участва в
Коментари Харесай

Министър Андрей Кузманов участва в конференция по повод старта на новия седемгодишен период на програмите „Еразъм +“ и „Европейски корпус за солидарност“

София. Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов взе участие в конференция във връзка старта на новия седемгодишен интервал 2021 – 2027 година на стратегиите „ Еразъм + “ и „ Европейски корпус за взаимност “ на Европейския съюз и поздрави участниците в нея. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . В работата на конференцията взе участие и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

На форума министър Кузманов заяви, че през новия програмен интервал Министерството на младежта и спорта ще работи взаимно с Министерството на образованието и науката по ръководството и администрирането на двете европейски стратегии.

Новата Програма „ Еразъм+ “ ще бъде доста по-отворена с новите варианти за подвижност в Направление „ Спорт “. Министър Кузманов сложи акцент върху три детайла в Направление „ Спорт “ на програмата.

„ На първо място Направление „ Спорт “ ще разполага със специфичен бюджет от 470 милиона евро. Други новости са модулната система за другите бюджети, понижаване на броя организации, които могат да аплайват за даден план, както и в допълнение облекчение на административните и финансовите процедури. Третият детайл е интернационалното съдействие. Програма „ Еразъм+ “ ще бъде доста по-отворена с новите варианти за подвижност. Интересът към стратегиите е гаранция за готовността и желанието на младежите в България да се включват в положителните европейски юношески начинания и практики и да демонстрират на дело солидарността си с Европа “, сподели министър Кузманов.

Амбициозна и в синхрон с провокациите на актуалното общество е и Програма „ Европейски корпус за взаимност “, която дава нови благоприятни условия на младежите да вземат участие в доброволчески действия за взаимност и способства за съдействието на европейско равнище.

Изпълнителният шеф на Центъра за развиване на човешките запаси Михаил Балабанов сподели, че двете стратегии са трансформирали значително живота на милиони европейци, защото това са най-антропоцентричните стратегии в Европейския съюз. През тези повече от 30 години над 10 милиона европейци и 155 хиляди българи са имали опция за вземат участие в разнообразни форми на обучение и учене през целия живот.

Наградени бяха най-хубавите планове, осъществени по Програма „ Еразъм + “ и Програма „ Европейски корпус за взаимност “ в предходния програмен интервал. Сертификатите бяха връчени от министър Андрей Кузманов, министър проф. Николай Денков и от Михаил Балабанов.

Сред отличените бенефициенти са Сдружение със специфични потребности – Мадан, Национален боен университет „ Васил Левски “ – Велико Търново, Фондация „ Глобални библиотеки “ – София, Русенски университет „ Ангел Кънчев “, Професионална гимназия по стопанско ръководство „ Атанас Буров “ – Силистра, Висше учебно заведение за обезпечаване и финанси – София, Сдружение „ Алтернатива Интернешънъл “ – Благоевград, Асоциация „ За теб “ – Варна, ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “ и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР