София. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт

...
София. Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер даде старт
Коментари Харесай

Министър Даниел Лорер: България се превръща в център за производство на електрически велосипеди

София. Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер даде старт на план за построяването на цех за електрически колела. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Новоучредено българо–австрийско сдружение ще влага 40 млн. евро в цех в „ Тракия икономическа зона “. " С подобен вид производства България ще излезе преди всичко в Европа по произвеждане на електрически колела ", уточни министърът на нововъведенията и растежа по време на събитието.

“Тези вложения са част от напъните ни за развиването на българската стопанска система. Те са резултат от тактиката ни за основаване на постоянна правна рамка, нулева приемливост към корупция и за мен персонално събитието през днешния ден е удостоверение, че тази тактика работи ”, сподели Даниел Лорер. По думите му превръщането на България в постоянна европейска страна, където законността е над всичко, ще притегли доста задгранични вложения, които в последното десетилетие у нас изчезнаха.

Той акцентира, че инвестицията е самопризнание за пътя, който беше стартират лятото с смяната. „ Вече се случват планове, за които сме разказали и те стартират да получават своя физически образ у нас. Велосипедната промишленост е една от най-силните и експортно насочени в страната. С тази нова инвестиция можем да станем първи производител в Европа “, добави министърът.
Лорер уточни, че Министерството на нововъведенията и растежа ще сътвори институционалната рамка, както за поощряване на дребни и междинни предприятия, по този начин и на стартъпи и на по-големи вложения, тъй че да се реализира стопански напредък от най-малко 5% следващата година.

Новият цех за електрически колела и други двуколесни електрически транспортни средства ще е ситуиран в " Тракия икономическа зона " и ще обезпечи нови 1000 работни места за Пловдив и района.
Планирано е инвестицията да е 40 млн. евро. Тя е взаимна сред пловдивския производител на колела " Макском " и австрийския производител на мотоциклети Pierer Group, една от емблематичните европейски компании в мотоциклетния, а към този момент и във велосипедния бизнес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР