София. Министър Стела Балтова проведе среща с представители на туристическия

...
София. Министър Стела Балтова проведе среща с представители на туристическия
Коментари Харесай

Министър Стела Балтова проведе среща с представители на туристическия сектор, за да обсъдят икономически мерки в подкрепа на бизнеса

София. Министър Стела Балтова организира среща с представители на туристическия бранш, с цел да обсъдят стопански ограничения в поддръжка на бизнеса. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма . По-късно през вчерашния ден вечерта срещата беше продължена в онлайн формат, взаимно с министъра на финансите Асен Василев.

Бяха поканени представители на двете съществени туристически структури - КБТБ и АТИБ. На срещите участваха представители на АТИБ, АБТТА и хотелиерския бизнес. Министър Балтова и министър Василев увериха, че все още мярката 60/40 е обезпечена, само че с цел да бъде удължена до края на годината е нужна актуализация на бюджета.

Представители на хотелиерите акцентираха, че това е най-важната за тях мярка, както и настояха помощта да се пресмята на средногодишна база, поради сезонния темперамент на работата и приходите им.

Пред министър Балтова представителите на бранша предизвестиха, че поради рецесията губят подготвен непрекъснат личен състав и сезонни служащи, които са част от извънредно значимия междинен мениджмънт. От бизнеса подчертаха, че за оцеляването им в дълготрайна вероятност е належащо решение на казуса с фрагментите, както и развиването на туристическата реклама, ориентирана към главните пазари.

Представителите на бизнеса желаеха ясни ограничения и предвидимост при прекосяване в алена зона.

Като работеща, потребна и много сполучлива бе регистрирана от участващите туроператори програмата “Отново дружно ”.

По-рано министър Балтова осведоми, че е направена нужната организация за даването на безвъзмездни антигенни проби за туроператорите, които при нужда да бъдат употребявани при завръщането на техни туристи в България. Всички се сплотиха към значимостта на предварителната защита и постоянното тестване на личния състав, в подтекста на пандемията от COVID-19.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР