София. Машинното гласуване не беше обяснено достатъчно добре на обществото.

...
София. Машинното гласуване не беше обяснено достатъчно добре на обществото.
Коментари Харесай

Ирена Анастасова, БСП: ГЕРБ премахват всичко, което води до празрачност

София. „ Машинното гласоподаване не беше обяснено задоволително добре на обществото. Върви се към това - когато има проблем, да махнем това, което основава казуса, а не да търсим решение. Машинното гласоподаване е крачка напред. Това съобщи секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Ирена Анастасова по Българска национална телевизия, оповестиха от пресцентъра на партията . По думите й въвеждането на машинното гласоподаване напълно е един от разновидностите да бъдат уверени хората, че вотът им е подобен, какъвто те са го определили. „ Виждаме непрекъсната опозиция към всички детайли от изборния развой, които биха довели до неговата по-голяма почтеност. ГЕРБ отстраняват всичко, което води до бистрота ”, безапелационна бе Анастасова. По мнението й на обществото му е належащо време. Тя напомни, че в 10 % от секциите, в които е имало машинно гласоподаване на последните избори, 50 % от гласувалите са употребявали точно машините.
В момента, в който трябваше да приказваме за промяната в образованието и за образователните стратегии, въведени през 2001 година и довели до всеобща неначетеност – ние надграждаме неточности
По тематиката за политическата интервенция в работата на издателствата на учебници и на авторските колективи, Анастасова разяснява: „ Министърът е политическо лице. Защо споделям, че намесата е политическа – тъй като имаме одобрени образователни стратегии. Тогава Българска социалистическа партия имаше своите възражения, само че те не бяха чути ”. Тя описа за последващата процедура, съгласно която министърът със своя заповед дефинира комисия, която утвърждава написаните учебници, по-късно той дефинира 7 самостоятелни рецензенти, които излизат със мнение и най-после учебниците би трябвало да бъдат оценени от всички учители по история в България.
„ Имаме завършена процедура. На всички стадии съставените елементи са споделили „ да ”. Заради забележките на двама специалисти обаче, които не са специалисти в региона, за която приказваме и които изясняват, че социалистическият интервал не е отразен задоволително обективно в съответни моменти, министърът стопира учебниците ”, сподели още тя.
„ Прочетох 5-те учебника. Авторските колективи са се справили прелестно. Програмата за 10-ти клас е изцяло изпълнена като наличие в учебниците, авторските колективи са се съобразили изцяло с признатата образователна стратегия. Друг е въпросът, че не ми харесва по какъв начин е отразен интервалът - да вземем за пример след 44- година година има лагери, само че преди този момент – не. Думата фашизъм не съществува ”, изрази още мнение депутатът. По думите й никой министър в демократична страна не би трябвало да си разрешава еднолично да прави това. „ Той е на пост,който не му го разрешава. Никой министър не си го е разрешавал. В момента, в който трябваше да приказваме за промяната в образованието, която не случва, както и за образователните стратегии, въведени 2001 година, които в този момент доведоха до всеобща неначетеност – вместо да изправим тези неточности, ние надграждаме неточности ”, заключи Анастасова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР