София. Кривата на гласуването върви малко по-ниско от предишните избори.

...
София. Кривата на гласуването върви малко по-ниско от предишните избори.
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: Кривата на гласуването върви малко по-ниско от предишните парламентарните избори

София. Кривата на гласуването върви малко по-ниско от предходните избори. На изборите през 2017 година изборната интензивност в 13.00 часа е била 27,7 %. Това сподели представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Димитър Димитров по време на брифинг, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

„ Имаме няколко тъжби. За едната не можахме да стигнем до извънредно решение. Ще обсъждаме още. Има проблеми с листите в машинното гласоподаване в Добрич, само че те не са толкоз безапелационни, колкото в Търново. Има някакви разбърквания в листите, само че те са периферни, защото засягат разликата сред 12 и 22-рия претендент. Има повторения в един случай на име. Продължаваме да изясняваме нещата. В единият случай е регистриран повече от един претендент “, сподели той. Според Димитров машинното гласоподаване няма да се стопира. Той добави също, че няма случаи да липсва квадратчето „ не поддържам никого “.

Говорителят на ЦИК Таня Цанева заяви, че изборната интензивност към 12.00 часа е 18,14 %, като тя е най-ниска в Кърджали – 12,13 %, а най-висока в Сливен – 24, 87 %.

Теодора ПАТРОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР