София. Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на Етем

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на Етем
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на Етем

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова посети базата на " Етем Гестамп Алуминиум Екстружънс " АД в кв. „ Илиянци “ по покана на управлението на гръцко-испанската компания и прегледа линията за произвеждане на алуминиеви елементи за коли. Компанията е измежду първите, които получиха „ Зелена карта “ от Invest Sofia. Новата самодейност на Столична община в поддръжка на вложителите в града обезпечава „ бърза писта “ за самостоятелно административно обслужване и съвещания от страната на Столичната организация за приватизация и вложения по време на реализацията на плановете. „ Етем “ обезпечава елементи за водещи автомобилни производители и снабдители на съоръжение, измежду които са BMW, Audi, Daimler, Porsche, VW и други. В София компанията има и Център за развойна активност, който работи дружно с клиентите по проектирането на изделията.

Изпълнителният шеф на компанията Емануил Фундукис и неговият екип показаха пред кмета Фандъкова индустриалната активност и плануваното уголемение на компанията в София с внедряване на нови зелени технологии и изцяло автоматизирано логистично решение към индустриалното си звено. В срещата участваха още Виктор Гусев и Лъчезар Борисов, които са ръководителите на отдели „ Инвестиционен разбор “ и " Приватизация и следприватизационен надзор " в Invest Sofia.

Новата инвестиция, която възнамеряват е за 60 милиона евро и идва откакто " Етем Гестамп Алуминиум Екстружънс " АД завоюва два от най-големите плана в своята история. В края на 2022 година е планувано компанията да стартира серийно произвеждане на корпуси за акумулатори за две от най-модерните и високотехнологични компании – „ Порше “ и „ Ягуар Ленд Роувер Груп “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР