София. Кабинетът прие промени в тарифата на услугите предоставяни от

...
София. Кабинетът прие промени в тарифата на услугите предоставяни от
Коментари Харесай

Актуализира се тарифата на услугите, предоставяни от ветеринарните лекари по Програмата за профилактика по животните и зоонозите

София. Кабинетът одобри промени в цената на услугите предоставяни от ветеринарните лекари при осъществяването на ограниченията в Програмата за профилактика, контрол, надзор и очистване на заболяванията по животните и зоонозите. Това оповестиха от държавната осведомителна работа . По този метод ще бъдат обновени цените на предоставяните услуги по програмата, защото до момента настоящата цена е основана 2016 година и не е била индексирана в последните години.

Това ще способства за гарантиране на здравния статус на отглежданите селскостопански животни и продуктите, добити от тях.

Осигурява се и съблюдаване на условията на европейското законодателство в региона на опазване на здравето на животните за осъществяване на стратегии за контрол и ранно разкриване на избрани болести. Обезпечаването на здравния статус на отглежданите селскостопански животни способства за свободната търговия с живи животни и артикули от тях в границите на Европейския съюз.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР