София. Кабинетът одобри резултатите от участието на България в редовното

...
София. Кабинетът одобри резултатите от участието на България в редовното
Коментари Харесай

Кабинетът одобри резултатите от участието на България в редовното заседание на Съвета по образование, младеж , култура и спорт на ЕС

София. Кабинетът утвърди резултатите от присъединяване на България в постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет .

Министерският съвет утвърди резултатите от присъединяване на Република България в постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз, което беше извършено на 04-05 април в Люксембург. От българска страна участваха министрите на културата и на младежта и спорта Атанас Атанасов и Радостин Василев, както и Десислава Стойкова, посланик в Постоянното посланичество на България в Европейски Съюз.
В раздел „ Образование “ Съветът утвърди Препоръка на Съвета, по отношение на създаване на мостове за ефикасно европейско съдействие в региона на висшето обучение, Заключения на Съвета във връзка с Европейката тактика за подсилване на институциите за виеше обучение и Заключения на Съвета за повишение на европейската подвижност на учителите по време на тяхното в началото и следващо образование. Министрите на образованието организираха политически спор на тематика “Подобряване на ръководството на рецесии и подготовката за рецесии в европейското пространство за обучение “.
Българските участници обявиха, че съдействието на европейско равнище, общите старания и ангажираност на страните членки са най-хубавият и ефикасен способ за справяне с компликациите. Те предоставиха информация по отношение на ограниченията, предприемани от нашата страна за достъпа на децата-бежанци, студентите и преподавателите до качествено обучение и обезпечаване на опция за работа в български учебни заведения. Страната ни поддържа ограниченията, подхванати от Европейска комисия във връзка с рецесията в Украйна, само че също по този начин означи, че е нужен самостоятелен метод при даването на финансова поддръжка за страните членки според от степента на вдишване на бежанския поток.
В раздел „ Младеж “ България акцентира значимата роля на доброволческите действия и дейностите за взаимност по отношение на консолидираното на възходящото мигрантско население и битката със общественото изключване. Българският министър на младежта и спорта означи, че в границите на Европейската година на младежта един от главните цели на България е „ Младежкото доброволчество - идея за стабилно развиване тук и в този момент “, като анонсира плануваното създаване и издание на Бяла книга за младежко доброволчество.
В раздел „ Култура “ министър Атанасов очерта посоките на деяние на национално равнище и изрази поддръжка за потребление и активизиране на съществуващите стратегии и начинания на равнище Европейски Съюз и основаването на централизирана платформа, която ще разреши шерването на положителни практики и акции. Той посочи мощна поддръжка за битката против дезинформацията, акцентира, че украинската просвета е и европейска просвета, като в тази връзка подчертава върху нуждата от предприемане на своевременни дейности за нейната поддръжка.
В рамките на съвещанието на Съвета на министрите на спорта на страните членки на Европейски Съюз бяха единомислещо утвърдени Заключения на Съвета по отношение на спорта и физическата интензивност като обещаващи лостове за трансформиране на държание в интерес на устойчивото развиване. България поддържа приемането на документа, който подчертава върху постигането на задачите за стабилно развиване и повишение на осведомеността по отношение на спорта и неговата роля за запазване на природата и климата измежду всички възрастови групи.
Чрез видеовръзка в съвещанието на Съвета се включи и министърът на младежта и спорта на Украйна Вадим Гхутсцайт, който показа въздействието на войната върху спортния бранш в Украйна и прикани за оказване на помощ на украинските спортисти. Той изрази специфична признателност към българския министър на младежта и спорта за оказаното подпомагане за настаняване на украински спортисти в България.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР