София. Женският национален отбор започва подготовка на 27 април в

...
София. Женският национален отбор започва подготовка на 27 април в
Коментари Харесай

Иван Петков, треньорът на женския национален отбор: Златната лига ще бъде добра подготовка за Европейското първенство

София. Женският народен тим стартира подготовка на 27 април в София. През това лято за волейболистките ни следва Златна европейска лига и домакинство на Европейското състезание, на което България е един от уредниците. В същото време заради пандемичната обстановка от Международната федерация FIVB анулираха шампионата Challenge cup и страната ни няма да може да се бори за завръщане във Волейболната лига на нациите за идващия сезон.

Старши-треньорът на отбора Иван Петков съобщи, че това е неприятно, само че Златната европейска лига ще бъде добра подготовка за еврошампионата.

„ Отмяната на Challenge cup е много неприятна вест – сподели Петков. - Смятам, че това са неща, които не са премислени задоволително, само че въведени заради епидемиологичната конюнктура. Как може 32 тима да се събират и да играят във ВНЛ, а в това време други 12 да не могат. Но това е ситуацията. Естествено, че имах предпочитание и упоритост да пробваме да се завърнем във ВНЛ. Щяхме да създадем всичко допустимо. Волейболната лига на нациите е доста добре проведено и влиятелно съревнование, само че редом с това доста мъчно за тимове като нас. Въпреки това има своите огромни позитиви, които са доста по-важни за един народен тим. Световната конкуренция е шампионат, който ти дава информация, израстване и самочувствие, че играеш с топ тимовете, само че би трябвало да изчакаме още една година.

Златната европейска лига е нещо настрана. Отмяната на Challenge шампионата не обезсмисля нашето присъединяване. Напротив - упоритостите ни се резервират. Не би трябвало да има подценяване и преследваме главната ни цел – продобиване на купата. Ще използваме Златната лига, с цел да подготвим оптимално тима ни за идното Европейското пръвенство. Предвид най-силните тимове, които ще вземат участие на шампионата, изборът ни за спаринг сътрудници ще бъде стеснен. Затова тази конкуренция ще бъде мощен старт за сезона и би трябвало да се представим по-най-добрия метод. “

Разширеният състав на женския народен тим и детайлности за подготовката ще бъдат оповестени в допълнение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР