София. Жените - социалистки от град София излязоха с позиция

...
София. Жените - социалистки от град София излязоха с позиция
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Призоваваме кмета Фандъкова да направи всичко възможно Общината да придобие собствеността на къщата музей на Пейо Яворов

София. Жените - социалистки от град София излязоха с позиция във връзка продажбата от частен правосъден реализатор на къщата на Яворов в София. Те се обръщат към Йорданка Фандъкова с искане Общината да взе участие в търга и да закупи парцела, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Настояват общинските съветници да внесат такова предложение в комисията по просвета. Те получиха поддръжка от колежките си от Монтана, Враца и Видин на конференция в Монтана, която разисква демографската рецесия и ограниченията в помощ на младите фамилии, майките и децата.
„ Къщата музей на Пейо Яворов е монумент на културата. Яворов е един от най-ярките знаци на българската просвета и нематериалност. Призоваваме кмета Фандъкова да направи всичко допустимо Общината да придобие собствеността. Тя може да я даде за прилагане на Съюза на българските писатели и това място да не пустее и да не се разрушава, а да се трансформира в средище на българщината и духовността ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която взе участие в конференцията на дамите - социалистки в Монтана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР