София. Жълт код за валежи с гръмотевици е в сила

...
София. Жълт код за валежи с гръмотевици е в сила
Коментари Харесай

НИМХ: Жълт код за валежи с гръмотевици е в сила за 14 области на страната за 18 август

София. Жълт код за превалявания с гръмотевици е в действие за 14 области на страната за 18 август, сочи информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Предупреждението за ниски температури е в действие за областите Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София град и област.

В тези области има повишена възможност за интензивни и обилни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. Най-висока е вероятността за интензивни превалявания вечерта и през нощта против четвъртък. Възможни са градушки.

При интензивни превалявания има опция за местни наводнения, малцина. Възможно е да се наложи спиране на действия навън. От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват за усложнения при шофиране поради понижена видимост и аквапланинг. Бъдете деликатни при гръмотевична активност, изключително в планински, горски и открити местности. Възможни са ограничавания при действия навън.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР