София. Изцяло не потвърждавам информацията, че в ДАНС са били

...
София. Изцяло не потвърждавам информацията, че в ДАНС са били
Коментари Харесай

Димитър Георгиев: Изцяло не потвърждавам информацията, че в ДАНС са били подслушвани политици преди изборите

София. Изцяло не удостоверявам информацията, че в ДАНС са били подслушвани политици преди изборите. Това сподели пред публицисти ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, който служебното държавно управление реши да предложи за освобождение, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Направил съм отчет, изпратен през вчерашния ден на премиера. Изцяло не удостоверява информацията. Даже се пробвах да рапортувам и други елементи, само че тъй като той беше ангажиран, не бях признат. Днес се обадих, че желая да направя диалог най-малко по телефона, той беше зает евентуално с моето освобождение “, разяснява Георгиев. Той разгласи, че през вчерашния ден Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства е влезнало на инспекция в ДАНС. „ Ще извади цялата информация. Аз съм с чиста съвест и съм си докладвал всичко на президента и на премиера документално. Няма какво да разясня повече. Казах ви, че не се удостоверява това, което е изнесено в медиите “, безапелационен бе Георгиев.

„ Още преди да пристигна служебният кабинет се говореше, че ще се махнат шефовете на служби. За мен това нещо оронва не престижа на службата, а държавността. Миналата година бяхме признати в Шенгена за ДАНС. Това става с помощта на високото доверие на сътрудниците, с които работим от Европейски Съюз, с цел да може да станем членове на този формат. Руските шпиони – всичко, което е обещано, е 100% такова, каквото е оповестено. Първата информация, която беше поискана от служебното държавно управление беше за шпионския скандал “, акцентира Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР