София. Изплащането на финансовите средства за II транш за угоени

...
София. Изплащането на финансовите средства за II транш за угоени
Коментари Харесай

Свиневъдите получават плащането по втори транш за хуманно отношение без коефициент на редукция

София. Изплащането на финансовите средства за II транш за угоени свине по държавната помощ „ Помощ за реализирането на непринудено поети задължения за хуманно отношение към свинете “ за 2022 година ще бъде осъществено без използване на коефициент на редукция 0.5, както бе заложено в напътствията за използване на схемата. Това реши Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ (ДФЗ). Промяната се прави по искане на сектора за да се поддържат свиневъдите в интервал на влошена и нестабилна икономическа конюнктура, оповестиха от Държавен фонд „ Земеделие “ .
Припомняме, че УС на ДФЗ отпусна спомагателен запас в размер на 9 000 000 лв. по помощта при започване на април 2022 година Така бюджетът се усили от 35 000 000 лева на 44 000 000 лева
Помощта се дава на стопанство за покриване на спомагателни разноски или пропуснати приходи, свързани с осъществяване на доброволни задължения за хуманно отношение към животните, поети за минимум 5 години.
За втория транш, приемът по който следва от 2 до 16 септември 2022 година, ще се финансират угоени животни, продадени на кланиците от 1 май до 31 август 2022 година Срокът за погашение на средствата е до един месец след крайната дата за подаване на заявки.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР