София. Изборният процес протича нормално, без инциденти. Това съобщиха от

...
София. Изборният процес протича нормално, без инциденти. Това съобщиха от
Коментари Харесай

МВР: Изборният процес протича нормално, без инциденти

София. Изборният развой протича обикновено, без произшествия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Криминогенната конюнктура в страната е спокойна. За застраховане на публичния ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в защитата на изборните секции в страната (в това число и подвижни) вземат участие близо 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Общо за интервала от 16 ноември до 10 часа на 21 ноември са издадени 506 удостоверения за гласоподаване без годни документи за идентичност.

Оперативната конюнктура в зоната по границите е естествена. Създадена е организация по места за обезпечаване естественото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори. Граничните инспекции се реализират навреме. Пропускателната активност през граничните пунктове се реализира при естествена активност на пътникопотока.
Пожарна сигурност.

На територията на страната няма катастрофи от компетентността на органите за " Пожарна бзопасност и отбрана на популацията ", свързани с произвеждането на изборите.

От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 1176 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.
Преобладаващата част от сигналите (884) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 75 – за непозволена пропаганда, 19 – за корпоративен избор, 3 – за заличаване на имущество и други
Съставени са 8897 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР, от тях 2880 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 1089, Благоевград – 760, Столична дирекция на вътрешните работи - 665 и други

Образувани са общо 185 досъдебни производства, от които 153 - срещу политическите права на жителите – член 167-169 г от Наказателен кодекс. Най-много са те в ОДМВР - Бургас – 29, Монтана – 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР