София. Иван Таков в Беновска пита“ на 09.04.2022 г. -

...
София. Иван Таков в Беновска пита“ на 09.04.2022 г. -
Коментари Харесай

БЕНОВСКА ПИТА: Иван Таков: БСП се справя в управлението, на Калоян Паргов ще разчитам

София. Иван Таков в „ Беновска пита “ на 09.04.2022 година - YouTube



Иван Таков, ръководител на БСП-София и на групата на Българска социалистическа партия в СОС, в „ Беновска пита “ в във, в на 9-ти април 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Подаръците.

Водещата сподели на Таков подаръка тениска Harvard и изясни: „ Harvard low, обаче изпод има just kidding – леко се майтапя, господин Таков! Ще Ви я дадем персонално, тъй като в качеството Ви на ръководител на БСП-София и групата на Българска социалистическа партия в СОС евентуално ще имате среща с харвардските ученици! “. Таков отговори, че времето ще покаже.

Беновска попита: „ Коя ябълка си избирате – зелената или алената, Вие бяхте и в Народното събрание? “. Иван Таков отговори: „ Червената ябълка носи изключително обръщение, както знаем от приказките! Но все пак, въпреки всичко това е и цвета на нашата партия, тъй че ще взема алената с всички опасности, които следват от това! “.
Как се оправя Българска социалистическа партия в ръководството?

Беновска продължи: „ Много е значимо по какъв начин влязохте в този пост! Нека забележим първото изявление, което дадохте, когато някогашният ръководител на БСП-София Калоян Паргов Ви показа и Ви връчи един алегоричен ключ на София! “. Тя пусна запис от изявлението ѝ с Таков от 24-ти март 2022 година

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Таков, Вие не влизате ли в „ стадото на черните овце “, което сега Калоян Паргов оглавява в обкръжението на Корнелия Нинова, през техните очи? И каква последователност, кое ще наследите като управленчески метод и като ръководител на БСП-София, и като началник на общинската група на Българска социалистическа партия от Калоян Паргов?

Иван Таков: Г-жо Беновска, първо желая една корекция да направя във Вашия въпрос, питания и коментар към Калоян Паргов! Не ме е избрал Калоян Паргов, той към този момент не е пратеник на конференцията, а ме избраха 157 делегати на градската конференция. Ако би трябвало да сме точни!

Илиана Беновска: Приемам!

Иван Таков: Както сподели господин Паргов тази вечер ще има съвещание на групата. Разбирам, че се отдръпва от председателското място, тъй че групата към този момент ще реши оттук насетне кой ще я води в общинския съвет. За това би трябвало да сме безусловно ясни, тъй като при нас процедурите са демократични и ясни. Както се случи и през вчерашния ден изборът ми на скришен избор.

Доколкото това какво ще наследя като практики, като управленчески метод – аз има собствен личен жанр на управление на организация. Вече съм 6 години ръководител на регион „ Възраждане “ на БСП-София. Така че аз имам личен жанр на правене на нещата. Градският съвет също познава този мой жанр, защото аз съм бил заместник-председател 2 години. А и с вчерашния си избор, огромна част от делегатите са членове на районни препоръки, с които подкрепям стеснен контакт, огромна част са и ръководители на районни препоръки. Така че считам, че те добре познават моите качества и моя жанр на работа. Всеки несъмнено има самостоятелен жанр на работа и метод към нещата. Но това, което сподели господин Паргов, че от далечни времена сред „ Леге “ и „ Позитано “ е имало напрежение, аз желая да кажа, че моята цел е това нещо по един или по различен метод да завърши! Защото това разделяне, през вчерашния ден имах късмет да го кажа и пред делегатите, не ни прави по-силни! Напротив, то ни изхабява цялата сила във вътрешнопартийни битки. Затова и моят жанр постоянно е бил подобен – не да деля, а да сплотявам и да вървим напред!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Как оценявате 100-те дни на държавното управление и ролята на Българска социалистическа партия в него? В момента се организира пленум на „ Позитано “ 20 по този въпрос! Каква е Вашата оценка? “. Иван Таков отговори, че конфигурацията на ръководство е комплицирана, от 4 партии, които в някои връзки нямат доста общо между тях. Освен това ръководството претърпява тежки дни, тъй като се натрупват няколко рецесии, които идват извън. Той продължи: „ В тези 100 дни видяхме и позитивни неща. Волята за смяна не зависи единствено от една партия. Не мога да подмина, че и посредством упоритостта на Българска социалистическа партия преди седмица влязоха в действие някои обществени ограничения, за които Българска социалистическа партия се бореше през годините. Увеличението на минималната работна заплата да вземем за пример, което не е задоволително, само че въпреки всичко е стъпка в вярната посока! Увеличиха се и средствата за развъждане на дете и така нататък На мен ми се желае всички тези неща да се случват с по-бързи темпове, само че може би към момента липсва и синхрон в държавното управление и в връзката сред обособените министри. Дай Боже това да се промени в последните месеци! “.

Иван Таков разяснява също по този начин, че безплатните детски градини са едно доста положително решение. Той беше безапелационен, че не приема опълчването на безплатните детски градини с неналичието тук-там, защото ГЕРБ и Фандъкова са имали повече от 14 години да решат проблемите, а не са го създали

Водещата пусна запис от изявлението ѝ с Николай Събев от 7-ми април 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Стабилна ли е обединението? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков доста тържествено Плана за възобновяване и резистентност. Устойчива ли е обединението и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за подобен внезапен завой за поддръжка към нашия проект? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това държавно управление пророкуват, че то няма да бъде постоянно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, защото е странна коалиция сред хора, които имат разнообразни хрумвания.

Илиана Беновска: Това са „ градски митове “! Какво е Вашето персонално мнение?

Николай Събев: Моето персонално мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са в действителност хора, които реализират задачите си с минимални взаимни отстъпки! Аз им смъквам шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях компактно! Заедно сме! Аз съм също част от тази битка да създадем един работещ екип. И в този миг аз нямам спор с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим съвършено дружно. Моите възторженостти към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми наслаждение да работим дружно. И в действителност с помощта на това по какъв начин Кирил Петков съумява да ни сплоти в един тим и по какъв начин да се фокусираме върху нещата, които са значими за България, ние започваме да работим като един тим. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в обединението.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, финален въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят по какъв начин да реализират задачите си...

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги реализират!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард $, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „ по радостни чорапи “! С „ Gemcorp “ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра връзка! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва по този начин скритом, а след това американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра връзка!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като връзка и не се обясни вярно още от началото и по този начин в цялата група се съобщи, в последна сметка може да се стигне до подобен резултат. Когато аз споделям, че Кирил Петков и Асен Василев ужасно се оправят със обстановката, имам поради и тъкмо това – когато един допусне неточност, тъй като няма метод да не допуснем неточности, нали – по какъв начин реагира по-късно! Какви бяха дейностите по-късно!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, само че Кирил Петков сподели, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое самодейността, Асен Василев се ограничи до това, което е споделил и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като бизнесмен, в случай че решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие вършиме подбора на непознатите консултанти, ще има избор сред 2-3 кандидатури? И това би трябвало да е обществено, не е ли по този начин?

Николай Събев: Така би следвало да е, само че вижте! Ако заради недобра връзка Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и по-късно ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, за какво да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да вършиме кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра рекомендация, за какво да правиш кастинг? В последна сметка каква е задачата – ние да имаме тези мощности, от които имаме витална потребност. Дори да решим, че е нещо преждевременно, още веднъж никой не е споделил, че няма да бърка! Много е значимо, когато някой сгреши, какво прави по-късно! Начинът, по който реагираха всичките, включително и Александър Николов – обикновено е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се споделя на един обичан език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има поради изявление на Христо Стоичков от 2009 година, когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „ самтаймс уин, самтаймс люн “)

Илиана Беновска: Това беше добър край, благодаря Ви!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Водещата попита: „ Развеселих ли Ви с оценката на Събев за Петков и Василев? “. Таков отговори, че това е било по-скоро оценка за цялото държавно управление. Той продължи: „ Николай Събев има и възприятие за комизъм! Видяхме, че също по този начин има вяра мощно в триумфа на държавното управление. Наистина има доста работа да се свърши. Аз съм постоянно по-скоро сдържан оптимист, като приказваме за ръководство на страна, само че искам триумф на всички министри, тъй като всички желаем да има изгода от едно положително ръководство на страната! “.
Местните избори в София. Ще бъде ли претендент за кмет на Българска социалистическа партия?

„ Остава година и половина до локалните избори в София. Ще Ви попитам дали се готвите, тъй като желязото се кове отдалеко, само че по-важното е Вие ли сте претендентът за кмет на София от Българска социалистическа партия? “, попита Беновска. Иван Таков отговори: „ Краткият отговор е не, макар че към момента няма такова решение! Тепърва ще преглеждаме вероятни кандидатури и разновидности за явяване на изборите в София! “. Този развой към този момент е почнал, тъй като е много дълъг. Няма време за губене и този диалог стартира още в този момент.

Иван Таков изясни, че Българска социалистическа партия стартира изработването на нова платформа за явяване на изборите през 2023 година. Основна цел пред градската организация е мощно показване на изборите следващата година.

„ Аз имах достойнството да повеждам първия спор сред Мая Манолова и Йорданка Фандъкова и би трябвало да Ви кажа, че Фандъкова имаше преимущество, тъй като беше спокойна и уверена. Когато ти си бил на тази управническа позиция си понесъл негативи, само че носиш и опита от ръководството. Така че постоянно има две остриета. Виждате, че и Орбан, и Вучив съумяха да завоюват своите избори! Да забележим на следващия ден Макрон по какъв начин ще се оправи! “, разяснява Беновска. Таков отговори, че въпреки всичко Фандъкова е кмет от 14 години и е обикновено да се усеща удобно в общинската тема. Мая Манолова, макар че не е била надалеч от проблемите на София, е имала единствено няколко месеца, с цел да навакса.
Преименуването на два обекта в София на „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “.

Иван Таков изясни, че Българска социалистическа партия приготвя тъжба до регионалния шеф, а в случай че се наложи и до съда, против преименуването на две пространства в столицата. Той изясни: „ Става дума за „ Героите на Украйна “ и „ Борис Немцов “. Това е конюнктурно и недомислено! Може би вносителите вместо да изпишат вежди ще избодат очи, защото беше направено в нарушаване на наредбата за именуване на улици, площади и така нататък Извинете, само че за няколко дни се промени решение от преименуване на улица до преименуване на някакво триъгълниче пред парк хотел „ Москва “. Накрая се стигна до преименуването на ограда и една зелена повърхност 5 на 1 метра.

Половината от нея се води за специфични потребности, а другата половина е в уличната регулация. Съвсем направено адхок просто, с цел да задоволим някакви упоритости! Аз не одобрявам и метода, по който се направи. В едно предаване предходната седмица един публицист излезе и предреши решението на СОС, което е засегнатост към самата институция! Поне най-сетне лъсна, тъй като и този публицист разгласи това нещо, новата прозападна и проатлантическа коалиция в лицето на ГЕРБ-СДС и Демократична България! Това през вчерашния ден се видя, че е реалност! “.

„ Не казвате ли всичко това, тъй като сте на висока позиция в „ Русофили “? “, попита Беновска. Иван Таков отговори, че това няма нищо общо. Той изясни, че е приключил съветското учебно заведение в София, обича съветската просвета и позицията му няма нищо общо с политиката. Завършил е обаче и университет в Канада.
Войната в Украйна.

„ Когато Путин отговори на опълчването на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия, по този начин го дефинирам аз, ние излязохме с #Я Путин, I amn’t Baiden! Ответьте. Answer. Вие от коя страна сте? “, попита Беновска. Таков отговори: „ Аз съм на страната на мира! Българска социалистическа партия и аз персонално в никакъв случай не сме подкрепяли каквито и да било спорове и военни дейности! За мен това опълчване е ненужно, а още по-ужасяващо е, че то е сред два православни народа! Води се покрай България! Трябва да сме съпричастни към всички хора, които страдат и от едната, и от другата страна! Но би трябвало да гледаме преди всичко и българския народен интерес, тъй като да вземаме една или друга страна за сметка на българския народен интерес за мен не е задоволително! “.

„ Какъв се чувствате повече – русофил или евросоциалист? “, попита Беновска. Иван Таков отговори, че не дефинира нито като едното, нито като другото. Важен е българският народен интерес, а той може да бъде и на изток, и на запад. „ Може ли се определяте като български политик? “, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори: „ Да, уповавам се с времето да може да ме наричате, след доста години, и общественик! Че политик малко се поизтърка през последните години и носи по-скоро отрицателно значение! “.
Отношенията му с Калоян Паргов.

" Вашият предходник Ви връчи алегоричен ключ на София. Вие запазвате доста положителните си връзки, само че кой е най-важният урок, който научихте от Калоян Паргов, до момента в който бяхте негов заместител? “, попита Беновска. Иван Таков отговори, че резервира положителните си връзки с Паргов, работили са доста време дружно. Той продължи: „ Паргов има сериозен опит като ръководител на градската организация. Вие пуснахме първото ни изявление с Вас, откакто бях определен за ръководител. Аз споделих, че моят жанр е по-различен от неговия, само че това не ни опълчва безусловно. Напротив, ние по този метод сме се допълвали през годините! Така че аз в този момент ще разгадавам и на поддръжка от негова страна за нещата, които има да се свършат най-малко до локалните избори следващата година! “.

Така приключи диалогът сред Милен Михов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 9-ти април 2022 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР