София. Искам Европа, която нашите граждани и особено новите поколения,

...
София. Искам Европа, която нашите граждани и особено новите поколения,
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова в Брюксел: Заедно с младите хора трябва да решаваме бъдещето на Европа

София. „ Искам Европа, която нашите жители и изключително новите генерации, да считат за най-хубавото място за живеене в света, учредена на общите ни полезности и общите ни старания. И по-важното е – желая те да го споделят с усмивка. Искам да бъдат щастливи да живеят в Европа, да се възползват от свободите, които имаме и за които всички сме работили - да пътуваме, да работим, да учим, да сътворяваме, да обновяваме, без граници, без боязън. Накратко – желая младежите да се любуват на всяка минута от живота си “. Този отговор даде министър Лиляна Павлова на въпрос „ Вие в каква Европа желаете да живеете? “, по време на полемика за бъдещето на Европа в Брюксел през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
„ Разчитаме на вас да изисквате повече от нас и да бъдете идейни и изобретателни. Заедно би трябвало да решаваме бъдещето на Европа “, обърна се към младежите министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Тя е патрон на конференцията „ Защо Европа е от голяма важност “ (Why Europe Matters), проведена взаимно с Европейската кръгла маса на индустриалците и „ Джуниър Ачийвмънт Европа “(JA Europe), чийто хазаин бе Комитетът на районите. На форума участваха младежи от 9 европейски страни, политици и бизнес-лидери.
,,Дебатът за бъдещето на Европа е отворен и младежите би трябвало да играят централна роля в него “, сподели министърът за Българското председателство. Тя акцентира, че 2018 е основна за Европейския съюз, през която посрещаме редица провокациите като въздействието на Четвъртата индустриална гражданска война, изменението на климата, неравенството, остаряването, миграцията, тероризма. Затова и един от главните цели на Българското председателство е точно придобиването на основни умения – цифрови и обществени, тъй като цифровите умения са наложителни за XXI век, само че обществените умения са от не по-малка значимост. Глобализацията и цифровизацията трансформират всекидневно пазара на труда, създавайки нови модели на трудова претовареност и е належащо превъзмогването на пропастта сред образованието и работата.
Българското председателство работи в тясно съдействие с Европейския парламент, с цел да реализира единодушие по законодателното предложение на Европейския взаимен корпус, като подсигурява, че младежите в Европа ще имат още една опция да придобият обществени умения и да улеснят реализацията им на пазара на труда, означи министър Лиляна Павлова. Тя обърна внимание на обстоятелството, че предходната седмица Европейският парламент гласоподава решението за актуализиране на платформата " Европас " в подтекста на цифровия свят, като обезпечи по-добра връзка сред тези, които търсят работа и бизнес. Отново в края на предходната седмица Съветът на Европейски Съюз одобри рекомендация за установяване на европейска рамка за качествено и дейно чиракуване, чиято цел е да се насърчи развиването на висококвалифицирана и квалифицирана работна мощ, отговаряща на пазара на труда. Бъдещето на програмата " Еразмус + " също е наш главен приоритет и инструмент за увеличение на възможностите за реализация на младежите, означи министърът. Тя обърна внимание на обстоятелството, че на неофициалното си съвещание на 23 февруари водачите на Европейски Съюз реализираха единодушие да бъдат доста увеличени средствата за програмата.
В словото си министър Павлова благодари на Карл Ламбертц, президент на Европейския комитет на районите, на кмета на Габрово Таня Христова, началник на българското делегация в Комитета на районите, както и на уредниците от „ Джуниър Ачийвмънт “ в България в лицето на Бони Бонев и Милена Стойчева за вдъхновяващата среща и отдадеността им на идеята.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР