София. Интензивен е трафикът на ГКПП Видин, ГКПП Русе и

...
София. Интензивен е трафикът на ГКПП Видин, ГКПП Русе и
Коментари Харесай

ГД „Гранична полиция”: Интензивен е трафикът на ГКПП Видин, ГКПП Русе и на ГКПП Kулата на изход за товарни автомобили

София. Интензивен е трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин ", Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Kулата " на излаз за товарни коли, сочи информация в уеб страницата на Главна дирекция „ Гранична полиция ”. Информацията за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове е към 06:00 часа.

На границата с Румъния :
Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Русе " на излаз за товарни коли. Остава прекратено от румънска страна прекосяването на хора и коли на граничните пунктове, съпределни на българските " Кайнарджа " и " Крушари ".

На границата с Гърция:
Трафикът е натоварен на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Kулата " на излаз за товарни коли. Всички влизащи в Гърция пасажери би трябвало да имат генериран QR код след онлайн попълване на PLF /Passenger Locator Form/ на http://travel.gov.gr Формулярът се демонстрира на граничните контролно - пропускателни пунктове. От всички пасажери, които са навършили 5-годишна възраст, се изисква документ за имунизация /валиден 270 дни/, документ за преболедуване /валиден 180 дни/, отрицателен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди идването на Граничен контролно-пропусквателен пункт или отрицателен резултат от бърз /антигенен/ тест, изработен до 24 часа преди идването.

През Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Ивайловград “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ гръцките управляващи не пропущат транспортни средства и пешеходци.

На границата с Република Сърбия:
Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Няма условие към българските жители и всички идващи от България в Сърбия да показват негативен PCR тест на влизане в страната.

На границата с Република Северна Македония:
Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Всички български жители, влизащи в Република Северна Македония, би трябвало да показват на границата документ за имунизация с две дози ваксина против Covid 19, документ за преболедуване на ковид, здравно удостоверение с негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизането или отрицателен резултат от бърз тест, изработен не по-рано от 48 часа. Чуждестранните жители, преминаващи директно, ще могат да създадат това в границите на 5 часа с авансово подписана декларация на влизане, която ще би трябвало да приложат пред граничния надзор на излаз от страната. Лица до 18 - годишна възраст са освободени от условието за даване на документ за Covid 19 при влизане в РСМ.

На границата с Република Турция:
Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
Българските жители, искащи да преминат през граничните пунктове с Турция, би трябвало да показват документ за имунизация против Covid-19, в случай че са минали не по-малко от 14 дни от довеждане докрай на имунизацията. Пътуващите могат да показват също формален документ, публикуван от способена институция, че са преболедували Covid-19 в границите на последните 6 месеца преди влизане в страната, негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа или бърз тест, не по-стар от 48 часа.
Освободени от тези условия са екипажите на транспортните средства и децата до 12-годишна възраст.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР