София. Иновативни устройства помагат на хората да следят стойностите на

...
София. Иновативни устройства помагат на хората да следят стойностите на
Коментари Харесай

Новите технологии подобряват живота на пациентите с диабет

София. Иновативни устройства оказват помощ на хората да наблюдават стойностите на глюкозата непрестанно, без да е належащо да се взима кръв от пръста. Това се показва в публикация, отдадена на новаторските решения за хората с диабет, публикувана от Interimage.bg
Новите технологии могат да трансформират и усъвършенстват живота на стотици пациенти с диабет в България. На българския пазар към този момент може да бъде открита новаторската система Dexcom One, посредством която хората на инсулинова терапия имат опция да наблюдават стойностите на глюкозата си, без да е належащо да взимат кръв от пръста, както ставаше до момента.

Устройството оказва помощ на пациентите да управляват диабета си, като наблюдава данните за равнищата на глюкозата непрестанно, в действително време. Това става благодарение на дребен датчик, подложен подкожно, и предавател, който изпраща получените данни посредством връзка с Bluetooth към съчетаем мобилен телефон. Само с един взор върху телефона човек наблюдава показанията на глюкозата и научава по какъв начин се трансформират. Когато стойностите на кръвната захар се покачат или спаднат по отношение на откритите високи и ниски стойности на глюкозата за дадения пациент, системата може да сигнализира и да изпраща вести. Хората сами могат да преценяват по какъв начин да настроят звука и вибрацията на сигнала, тъй че по всяко едно време да знаят дали равнищата на глюкозата им се качват или смъкват внезапно и след това да вземат решение за дозиране на инсулина†. По този метод, с помощта на алармите, те могат да избегнат евентуално рискови положения на хипогликемия и хепергликемия.

Полезно за възрастни и за деца
Устройството предлага комфортен и елементарен метод за следене и контрола на диабета, защото особено създаденото приложение Dexcom One дава и съхранява доклади с показанията за глюкозата. Пациентите могат да видят систематизирани резултати за интервал по желание: 3, 7, 14, 30 или 90 дни. Приложението дава статистика, трендове и насоки в равнищата на глюкозата, като по този метод пациентите са осведомени за положението си, в това число и за съмненията в равнищата на глюкозата. Непрекъснатото следене на глюкозата е от изключително значение както за възрастните, по този начин и за децата с диабет. С помощта на устройствата родителите могат да следят положението на малчуганите в действително време и при положение на потребност да подхващат дейности по попречване на хипергликемия или хипогликемии.

Стандарт за добра грижа
Все по-широкото потребление на устройствата за следене на глюкозата се приема като добър стандарт за грижа за диабета и от страна на лекарите. Големият размер от данни и опциите да се видят гликемичните промени са от помощ както за пациентите, по този начин и за лекуващите ги експерти. По този метод могат да се избегнат тежки хипогликемии и да се трансформират дозите на терапиите, тъй че да отговорят на самостоятелните промени на всеки. „ По-добрият надзор на диабета удължава живота на пациентите. С помощта на устройствата за следене на глюкозата хората могат да вършат измервания непрестанно и да наблюдават за рисково високите или ниски равнища и да вземат ограничения за лекуване. Традиционното взимане на кръв от пръста, което доста пациенти употребяват, не постоянно е задоволително за надзор на диабета, тъй като не регистрира честите промени на глюкозата, хипогликемиите и хипергликемиите. Това е и една от аргументите огромна част от пациентите с диабет да не реализират този добър надзор над диабета макар медикаментите, които употребяват “, споделя доктор Сава Петров, доктор ендокринолог към УМБАЛ “Свети Георги ” в Пловдив, основен помощник към Медицински университет-Пловдив.

За Dexcom, Inc.
От 1999 година насам Dexcom Inc. дава опция на хората да поемат контрола над диабета посредством новаторски системи за непрестанен мониторинг на глюкозата (CGM). С централен офис в Сан Диего, Калифорния, и офиси в цяла Европа компанията се трансформира в водач в технологиите за управление на диабета. Като се вслушва в потребностите на консуматори, медицински експерти и снабдители, Dexcom опростява и усъвършенства методите за надзор на диабета по целия свят. За повече информация по отношение на Dexcom CGM посетете.
Dexcom разпространява Dexcom ONE в България в партньорство със „ Софарма трейдинг ”, eдна от най-големите български компании и водач в даването на цялостни решения в бранша на грижата за здравето в България и Сърбия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР