София. Инж. Иван Иванов отново застава начело на Българската асоциация

...
София. Инж. Иван Иванов отново застава начело на Българската асоциация
Коментари Харесай

Инж. Иван Иванов ще оглави Българската асоциация по водите отново

София. Инж. Иван Иванов още веднъж застава отпред на Българската асоциация по водите (БАВ). Той беше безапелационни определен за ръководител на асоциацията от нейните членове на Общото отчетно-изборно заседание на БАВ, което се организира на 4 април 2022 година в София. Предшественик на инж. Иванов е проф. доктор инж. Димитър Аличков, който не се кандидатира наново .

Двамата ръководители на БАВ, някогашният и новият, се сплотиха към това, че водещото в тяхната работа постоянно е било оказването на поддръжка към гилдията. Според тях обаче, с цел да бъде Българската асоциация по водите оптимално потребна на работещите във ВиК бранша и водния бранш като цяло, ангажираните в сектора също би трябвало да бъдат дейни и да вземат участие в процесите.

Заместник-председатели на БАВ за новия мандат остават инж. Благой Козарев, „ Райкомерс Конструкшън “; инж. Георги Владов, ВиК – Видин и проф. доктор инж. Петър Калинков, УАСГ.

Инж. Иванов е ръководител на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД до лятото на 2021 година Решението за основаването на холдинга е взето от Министерския съвет през януари 2020 година
Преди това инж. Иванов е ръководител на Българската асоциация по водите, от 2012 до 2020 година

Оглавява Фондация „ Европейско съдействие за бенчмаркинг “ (EBC Foundation), за 2018 година Бил е изпълнителен шеф на съдружие „ Индустриален клъстер подземна инфраструктура ” (ИКПИ). Член е на УС на Европейската федерация на националните асоциации по ВиК услуги (EurEau). Представител е на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) в Комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014 – 2020 година “.

Завършва Френската гимназия в София и Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Магистър е по бизнес администрация от Франкофонския институт по администрация и ръководство (IFAG) в столицата и от Американския университет в България (AUBG). Специализира във Висшия народен институт за химични технологии (ENSIGC) в Тулуза, Франция.

Зает е в региона на водния бранш и ВиК бранша от 1999 година, като 11 години работи в „ Софийска вода ” АД, където заема постовете основен секретар и пълномощник.

Останалите членове на УС на БАВ са:
инж. Ангелина Александрова – „ Водоканалпроект “;
д-р инж. Атанас Паскалев, „ Аквапартньор “ ЕООД;
доц. доктор инж. Борис Цанков, УАСГ;
Валентин Вълканов, ВиК – Варна;
Владимир Стратиев, „ Софийска вода ”;
проф. доктор инж. Ганчо Димитров, УАСГ;
инж. Ганчо Тенев, ВиК – Бургас;
проф. доктор инж. Димитър Аличков, УАСГ;
доц. доктор инж. Ирина Костова, УАСГ;
проф. доктор инж. Ирина Рибарова, УАСГ;
инж. Красимир Стоянов, HTI България;
инж. Николай Куюмджиев, „ Пайплайф България “;
проф. д.т.н. инж. Румен Арсов, УАСГ;
д-р инж. Сава Савов, ВиК – Русе;
инж. Огнян Кулишев, ВиК – Пловдив.

Съставът на Контролния съвет остава същият:
Ангел Престойски – ВиК ООД, Враца, председател;
Диана Младенова – ДМ Арматурен ЕООД;
Димитър Марковски – Вило България;
инж. Емил Димитров – „ Амиантит Пайп Системс “;
Емил Матев – „ Юроком 2000 “ ООД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР