София. Инициираме подписка в обществото в подкрепа на декларацията срещу

...
София. Инициираме подписка в обществото в подкрепа на декларацията срещу
Коментари Харесай

Румен Петков, АБВ: Инициираме подписка в обществото в подкрепа на декларацията срещу разполагане на допълнителни сили на НАТО в България

София. Инициираме подписка в обществото в поддръжка на декларацията против разполагане на спомагателни сили на НАТО в България. Това сподели водачът на АБВ Румен Петков по време на конференция в Пловдив, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Пловдив.
Лидерът на АБВ уточни, че няма полемика в обществото. " Не върша оценка на медиите и не настоявам, че съм индивида, който ги следи прецизно, само че тази полемика я няма в обществото. Противопоставянето вътре в държавното управление сред премиера и военния министър няма по какъв начин да не провокира въпроса дали някой към този момент е желал от нас. Най-лесният отговор е, че никой не е желал от нас. Сигурно на хартия никой не е споделил, само че да излезе военният министър с безапелационна позиция по този въпрос, съм надълбоко уверен, че диалози са водени и тези диалози не са почнали от през вчерашния ден, тъй като стремежите да бъде притискана и мачкана Русия, са забележими ", сподели още Румен Петков. По думите му в Европа плащаме цената на това буземие и във връзка с цената на газа, и във връзка с цената на тока.

Той обърна внимание и на самолетите Ф-16. " Преди три години питахме що Ф-16, да не би една от аргументите да е това, че Ф - 16 може да употребява ракети с нуклеарни бойни глави, всички в Народното събрание си замълчаха дискретно. Днес отговорите един по един почват да излизат. България, българският народ, не може да заплати тази цена. Не би трябвало да заплати тази цена ", сподели още водачът на АБВ.

" НАТО първо би трябвало да си аргументира проектите. Щото на този стадий НАТО ни изяснява, че ние би трябвало да се пазим от някого. От кого да се пазим? Русия има ли нападателни планове към България? Очевидно не. От Турция се изнасят големи въоръжения и въоръжени сили на НАТО и Съединени американски щати. Ние като член на НАТО до момента заявявали ли сме наша позиция. Едно от огромните закононарушения на режима на Борисов е, че участията ни в основните съвещания на Съвета на Европа, на Европейски Съюз, на Европейска комисия, на НАТО оставаха зад тила на Народното събрание- Това е една от аргументите, довела до този резултат. Ние продължаваме да не разбираме, че платихме 3 милиарда за изтребители Ф - 16, които са мой набор, които ги няма и които още доста време няма да ги има. Те не могат да защитят България, те могат да нападат от територията на България ", сподели още Румен Петков. Според него процедурата по закупуване на самолетите е била опорочена.

В края на конференцията водачът на АБВ разяснява случая със абсурда с кино лентата " Една религия - един език ". " Ние този въпрос го поставихме на срещата си на 11 декември с посланика на Руската федерация г-а Митрофанова и представителите на съветската историческа общественост. Трябва да е ясно, че двойните стандарти и опитите за пренаписване на историята са еднообразно неприемливи, без значение от коя страна. Както Русия с право се нервира, когато се пренаписва историята на Втората международна война, по този начин и ние имаме всички учредения да се вбесяваме, когато от страна на Русия идват сходен жанр надълбоко погрешни, несъстоятелни, обидни изказвания, без значение какъв е техният генезис. Този филм опорочава историята ", акцентира още водачът на АБВ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР