София. Именно в криза като днешната България се нуждае от

...
София. Именно в криза като днешната България се нуждае от
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Разбирам мотивите на Има такъв народ да върнат мандата, устойчиво правителство не може да бъде създадено на база на безпринципни договорки

София. Именно в рецесия като днешната България се нуждае от постоянно и дейно държавно управление и по тази причина на всеки мандат се гледа с особена вяра, само че разбирам претекстовете на " ИТН " да върнат мандата, тъй като стабилно и дейно държавно управление не може да бъде основано въз основата на безпринципни сделки и не може да бъде ангажимент единствено на 1 партия. Това сподели президентът Румен Радев, откакто кандидат-премиерът на " ИТН " Антоанета Стефанова върна мандата за сформиране на държавно управление, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .
" Обществото ни от години чака Народното събрание да вземе съответни решения за изсветляване на изборния развой. Не по-малко значима е и устойчивостта в обществената и икономическата политика по време на рецесия. В тази връзка са изключително значими някои решения на българския парламент. Те би трябвало да бъдат взети, без значение от процедурата по сформиране и лъчение на изпълнителна власт. В тази връзка би трябвало да търсим баланс сред процедурата по сформиране на държавно управление, законодателната активност на Народното събрание и значимите периоди и провокира пред страната ни. Наред с всички оферти, които постъпват и се преглеждат от Народното събрание, липсва най-важното ", добави президентът.

Румен Радев подлага на критика държавното управление в оставка, че продължава да не внася предложение за актуализация на бюджета.
" Така българските пенсионери, жителите и бизнесът се лишават от поддръжка при положение, че Народното събрание се разпусне и се назначи служебно държавно управление. Аз имам вяра, че вашата парламентарна група е съпричастна към тези значими за обществото ни тематики и съм подготвен са обсъдим вашите позиции по тях. Заповядайте ", уточни президентът и продължи диалозите с Има Такъв Народ на закрити врата.

Стефанова изясни решението на партията с думите, че от " ИТН " не желаят да влизат в обединения с партии от статуквото. " Г-н президент, ясно декларирахме, че няма да влезем в обединения с партии на статуквото и съблюдаваме своето заричане. За нас не е обикновено основаването на безпринципна коалиция ", съобщи тя.

Теодора ПАВЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР